Ministrul dezvoltarii regionale si locuintei (MDRL), Vasile Blaga, a declarat ca in mandatul sau ministerul pe care il conduce nu va achizitiona locuinte de la dezvoltatori deoarece acestea sunt scumpe.
„Nu voi cumpara locuinte de la dezvoltatori. Dupa ce criterii sa cumperi si de la cine? Cumperi si scump. Primariile nu vin cu nicio facilitate. Trebuie sa cumperi si terenul si bransamentele”, a spus Blaga (foto), citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca nu exista oricum fonduri pentru o astfel de masura, deoarece ministerul are alocate in acest an doar circa 170 de milioane de euro pentru construirea de locuinte prin ANL, pentru chiriasii evacuati si locuinte sociale.

Potrivit ministrului democrat liberal, in acest an au fost finalizate 1.369 de locuinte, din care 1.093 de locuinte prin Agentia Nationala de Locuinte (ANL).

MDRL lucreaza in prezent la construirea a circa 20.000 de locuinte ANL si intentioneaza sa scoata la licitatie, pana la finalul anului, lucrarile de realizare a inca 9.000 de locuinte. Blaga a reiterat ca in acest an vor fi finalizate 6.000 de locuinte, dintre care circa 3.200 prin ANL.

Oficialul de la MDRL a precizat ca nu poate obliga autoritatile publice locale sa vanda chiriasilor locuintele ANL. Blaga a estimat ca pretul de vanzare a unei locuinte ANL se ridica la circa 40.000 de euro, insa poate sa difere in functie de regiune sau oras.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri