Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, unul din cei mai importanti jucatori din piata de profil, a raportat venituri de 5,7 milioane de euro pentru anul trecut si estimeaza ca va obtine profit si in 2009, chiar daca cifra de afaceri va fi in scadere.
La nivel local, compania a inregistrat anul trecut cea mai mare cifra de afaceri de la infiintare, in crestere cu 37,5% fata de 2007. La polul opus, 2009 pare a fi unul din cei mai dificili ani pentru companiile de consultanta imobiliara, insa chiar si asa, DTZ spera ca va obtine profit.

“Pentru 2009, pe fondul deteriorarii conditiilor pietei, estimam ca vom obtine totusi profit, chiar daca cifra de afaceri se va situa sub nivelul inregistrat in 2008. Desi activitatea agentiei s-a diminuat fata de anii anteriori, se observa o intensificare a activitatii in cadrul departamentelor rezidential si investitii. In acelasi timp, departamentul de Property Management si-a dublat activitatea in primul semestru din 2009, fata de perioada similara a anului trecut”, a declarat Oana Iliescu (foto), Co-Director Executiv al DTZ Echinox.

Iliescu a fost promovata in functia Co-Director Executiv, alaturi de Tim Wilkinson, la inceputul acestui an, dupa ce, timp de patru ani, a coordonat departamentului de retail. Conducerea acestui departament a fost preluata astfel de Aura Voiculescu.

La nivel global, DTZ a raportat pierderi de 35,1 milioane de lire sterline pentru anul financiar incheiat la 30 aprilie 2009, fata de 20,6 milioane de lire profit inregistrat in anul financiar 2008. Cele mai mari pierderi, de 18,6 milioane de lire sterline, au fost inregistrate in zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), din care face parte si biroul din Romania.

In noiembrie 2002, dupa noua ani de activitate pe piata imobiliara din Romania, Echinox Consulting a incheiat un acord de parteneriat cu compania multinationala DTZ, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Setari Cookie-uri