Cea mai mare scumpire a apartamentelor a fost inregistrata in judetul Cluj, unde preturile au urcat cu 17% in luna iulie, ca urmare a lansarii programului Prima Casa, arata o analiza a portalului imobiliar MagazinulDeCase.ro.
Astfel, in luna iulie, pretul mediu pentru un apartament cu doua camere din Cluj s-a situat in jurul valorii de 59.200 de euro, dupa ce, cu o luna in urma aceasta valoare era de aproximativ 51.000 de euro.

„Valoarea medie ar mai putea creste in perioada urmatoare, fara a depasi pragul de 60.000 de euro. „Programul Prima Casa aduce o schimbare de trend in dinamica preturilor: dupa o scadere majora a aparut o crestere brusca pana la valoarea de 60.000 euro”, precizeaza Matei Malos, director general al MagazinulDeCase.ro.

Aparent, programul guvernamental nu a influentat piata imobiliara din judetele Brasov, Dolj, Timis sau Constanta, insa reprezentantii portalului sustin ca, analizam ce s-a intamplat in Bucuresti sau Cluj, este foarte posibil ca efectul sa se produca si in aceste judete.

Pretul de strigare mediu pentru garsonierele din Bucuresti s-a ridicat la 50.600 de euro in iulie, cu 6% mai mult fata de luna iunie, cand preturile erau de circa 47.600 de euro. In cazul apartamentelor cu doua camere, valoarea medie este de 75.700 de euro pentru iulie, mai mult cu r 1,5% fata de iunie, cand pretul mediu de strigare era de aproximativ 74.500 de euro.

„In ultimele doua saptamani din iulie, proprietarii au mai fost dispusi sa scada, in cele mai bune cazuri, cu 10% valorile stabilite la inceput, spre deosebire de luna iunie, cand acest procent de reducere a pretului initial putea fi chiar si de 20%”, se mai arata in comunicatul portalului imobiliar.

Citeste si Cum a scumpit Prima Casa apartamentele vechi, in plina criza



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri