Preturile apartamentelor din Bucuresti au incetat sa mai scada, insa nu se poate vorbi de o scumpire, intrucat cresterea din ultima luna nu poate avea caracter de regula, ci este una pur speculativa, arata un raport de monitorizare realizat portalul imobiliar AnunturiParticulari.ro.
„Cresterea preturilor pentru apartamente nu a fost de proportii, astfel ca semnele de ingrijorare legate de marirea preturilor nu sunt confirmate de cifre. Lucrurile sunt clare si este confirmat ca nu asistam la scumpiri semnificative pentru locuinte”, se arata in raport.

Pretul mediu solicitat pentru garsoniere in iulie a crescut cu 2,6% fata de luna precedenta, pana la 46.300 de euro. Pentru apartamentele cu doua camere, pretul cerut a crescut cu 1%, pana la 70.500 de euro, iar pentru cele cu trei camere, cresterea a fost de 3,5% in ultima luna, in medie solicitandu-se un pret de 97.600 de euro.

Locuintele cu patru camere au fost scoase la vanzare la un pret mediu de 128.500 de euro, in crestere de 4% fata de luna iunie, pe acest segment, oferta fiind mai redusa.

In luna iulie, numarul de oferte aparute nou pe piata a crescut cu 16%, fiind similar cu cel din martie 2009. Diferenta este data de nivelul preturilor, care in primavara erau mai ridicate cu pana la 14%.

„Ne confruntam cu un numar mai mare de cereri fata de lunile precendente, insa nu toate sunt solvabile. In conditiile in care solvabilitatea este conditionata de resursele financiare, ar fi previzibil ca preturile sa intre din nou pe panta descendenta, dupa «epuizarea stocului» de clienti eligibili”, sustin cei de la AnunturiParticulari.ro.

Statistica AnunturiParticulari.ro are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri