Avantajele programului guvernamental Prima Casa nu au convins toti potentialii cumparatori din piata rezidentiala, 27% dintre cei care au decis sa achizitioneze un apartament fiind sceptici in ceea ce priveste sansele acestui program, arata un studiu realizat de portalul imobiliar TopEstate.ro
64% dintre romanii care prospecteaza piata imobiliara au decis sa isi cumpere un imobil, motivati de avantajele oferite de Prima Casa, iar 9% ar opta pentru aceasta modalitate de finantare, insa nu se incadreaza in conditiile de eligibilitate impuse, se mai arata in studiu. 27% dintre potentialii cumparatori sunt insa neincrezatori in sansele de aplicabilitate a programului.

“Potrivit rezultatelor studiului, 83% dintre cei care prospecteaza indeaproape in prezent piata imobiliara sunt hotarati sa isi cumpere o locuinta pe termen mediu, ceea ce demonstreaza ca piata tranzactiilor imobiliare incepe sa isi revina”, a declarat Mihai Stan, manager general al TopEstate.ro.

15% dintre romanii care au nevoie de o casa intentioneaza sa isi achizitioneze imobilul in urmatoarele sase luni, in timp ce 2% au amanat aceasta decizie pentru anul 2010.

In ceea ce priveste valoarea maxima pe care romanii intervievati sunt dispusi sa o aloce pentru o locuinta, aceasta variaza intre 42.000 de euro, in cazul unei garsoniere si 58.000 de euro, pentru un apartament cu doua camere. Pentru o locuinta noua, interviervatii au fost dispusi sa ofere pana la 100.000 de euro.

Studiul a fost efectuat la nivel national in perioada 1 - 31 iulie, pe un esantion de 1.000 de persoane, cu varsta cuprinsa intre 21- 60 de ani si cu venituri de minim 300 de euro.

TopEstate.ro este un portal specializat in oferirea de servicii imobiliare la nivel profesionist, atat persoanelor fizice interesate de achizitia unei locuinte la un pret optim, cat si agentiilor imobiliare, dezvoltatorilor, evaluatorilor, bancilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri