Dupa ce in ultima luna, doua centre comerciale au fost inchise, reprezentand investitii de 45, respectiv 15 milioane de euro, consultantii imobiliari spun ca acest lucru s-ar putea repeta pe viitor, in contextul in care multe proiecte din provincie nu au fost adaptate la profilul si nevoiele clientilor din acele zone.
"Dezvoltarea comerciala accelerata, inregistrata in orase secundare si tertiare din Romania, a condus in mod inevitabil la astfel de situatii in care dezvoltatorii sunt nevoiti sa suspende activitatea anumitor proiecte comerciale. In contextul actual, in care retail-ul este in continuare pe un trend descendent, ne putem astepta ca si pe viitor sa asistam la exemple similare”, a declarat, pentru Wall-Street, Aura Voiculescu (foto), coordonatorul departamentului de retail al companie de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

La sfarsitul lunii iulie, dezvoltatorul RED Management Capital a anuntat ca inchide centrul comercial Armonia Braila, inaugurat in noiembrie 2008, in urma unei investitii de circa 45 milioane de euro. Proiectul are o suprafata inchiriabila de 37.000 mp, principalii chiriasii fiind Carrefour si Flanco World.

La mai putin de trei saptamani de la aceasta inchidere, centrul comercial Trident Shopping Center Sibiu, parte a retelei Trident, controlata de omul de afaceri Constantin Mateescu, si-a suspendat activitatea. Trident Shopping Center a fost deshis in urma cu patru luni, in urma unei investitii de 15 milioane de euro.

“Neadaptarea conceptului comercial la profilul si necesitatile clientului din zona de atractie reprezinta in esenta motivul pentru care aceste centre comerciale au performat sub nivelul asteptarilor dezvoltatorilor, atat la nivel de trafic de clienti cat si ca vanzari realizate de chiriasi", a adaugat consultantul DTZ Echinox.

DTZ Echinox este unul in cei mai importanti jucatori din piata locala de consultanta imobiliara, cu o cifra de afaceri de 5,7 milioane de euro in anul 2008. Compania este agent exclusiv de inchiriere pentru intregul portofoliu de retail al dezvoltatorului Plaza Centers, pentru centrele comerciale Atrium Center din Arad si Satu Mare, West Gate din Craiova si Mega Designers Outlets din Bucuresti.

In noiembrie 2002, dupa noua ani de activitate pe piata din Romania, Echinox Consulting a incheiat un acord de parteneriat cu compania multinationala DTZ, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ, sub denumirea de DTZ Echinox.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri