Numarul tranzactiilor in perioada ianuarie-iulie a acestui an este cu 36% mai mic decat cel de anul trecut, arata o informare a Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Cluj, transmite NewsIn.

O scadere dramatica, de 75%, o reprezinta inscrierea ipotecilor in Cartea Funciara, ceea ce reprezinta un indiciu al creditelor ipotecare acordare populatiei, iar in ceea ce priveste scoaterea terenurilor din circuitul agricol, in vederea construirii, aici s-a inregistrat o scadere cu 40%.

“In perioada ianuarie-iulie 2009 se constata o scadere cu 36% a numarului de tranzactii imobiliare in evidentele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj, fata de aceeasi perioada a anului trecut. In cazul inscrierii ipotecilor in Cartea Funciara, se observa o reducere cu 75% pentru pentru intervalul ianuarie-iulie 2009 in comparatie cu aceeasi perioada de timp din 2008. De asemenea, numarul avizelor pentru scoaterile din circuitul agricol a scazut cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Si in ceea ce priveste numarul lucrarilor de cadastru depuse la OCPI Cluj se constata o scadere cu aproximativ 20% fata de perioada ianuarie-iulie 2008”, se arata intr-un comunicat de presa al OCPI Cluj.

Cu toate acestea, in primele sapte luni ale acestui an se arata o crestere numarului titlurilor de proprietate eliberate, precum si o dublare a terenurilor expropriate pentru utilitate nationala, spre exemplu Autostrada Transilvania sau centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, Valcele-Apahida.

“Evidentele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj arata in schimb, o crestere pentru perioada ianuarie-iulie 2009 la eliberarea titlurilor de proprietate (10%) si a numarului de dosare depuse in vederea exproprierii pentru obiective de interes national (106%)”,se arata in comunicatul de presa.

Persoanele fizice au efectuat mult mai multe tranzactii in primele sapte luni ale acestui an, respectiv 9.929, in timp ce persoanele juridice au tranzactionat de 463 de ori.

Totodata, in luna iulie a acestui an s-a observat o crestere a numarului constructiilor inscrise in CF – cu 12%, fata de luna iunie a acestui an – precum si o crestere cu 25% a numarului tranzactiilor. In ceea ce priveste situatia exproprierilor, acestea au fost in luna iulie 2009, cu 63% mai multe decat cu o luna inainte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si