Colliers International, cel mai mai jucator de pe piata de consultanta imobiliara din Romania, a raportat un profit net de 2,755 milioane de euro pentru anul trecut, in scadere cu 62,3% fata de 2007, potrivit datelor publicate pe pagina web a Ministerului de Finante.

In 2007, compania a afisat un profit net de 7,325 milioane de euro si o cifra de afaceri de 21,234 milioane de euro. Anul trecut insa, profitul a coborat pana la 2, 755 milioane de euro, iar cifra de afaceri, pana la 17,696 milioane de euro, in scadere cu 16,6% fata de 2007.

„Criza financiara globala a afectat in primul rand pietele de vanzari - rezidential, terenuri si investitii - care in 2008 au avut scaderi substantiale, in timp ce pietele de inchirieri, unde companiile gandesc strategic si pe termen lung, au avut in continuare o tendinta ascendenta", spunea in luna februarie Bogdan Georgescu (foto), Managing Partner in cadrul Colliers International.

La inceputul anului, Colliers a anuntat ca a inchis departamentul de rezidential si a reorganizat departamentele de retail si birouri, coordonatorii acestora din urma parasind compania si punand bazele unui nou jucator pe piata de consultanta imobiliara.

Cititi mai multe depre profiturile companiilor de consultanta imobiliara in editia de maine a Wall-Street.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Bookster, biblioteca corporatistilor, are o noua conducere