Desi programul Prima Casa a dublat numarul de cereri pentru ofertele agentiei imobiliare Activ Imob, reprezentantii acesteia sustin ca proprietarii sunt reticenti cand vine vorba de potentialii clienti prin Prima Casa, deoarece au prea mult de asteptat.

Odata cu lansarea programului guvernamental, luna iulie a adus circa 100 de cereri pe zi pentru ofertele agentiei Activ Imob si aproximativ 10 vizionari pe saptamana pentru o proprietate buna cu clientii Prima Casa.

“Multi proprietari au cerut sa nu mai mergem la vizionari cu clientii programului Prima Casa, pentru ca, prin acest program, incheierea unei tranzactii se prelungeste foarte mult. In plus, din datele pe care le avem, niciun proprietar nu si-a primit inca banii pe o proprietate vanduta prin Prima Casa”, a declarat Laurentiu Munteanu, director de vanzari al agentiei Activ Imob, in cadrul unui seminar organizat de Credit Zone.

Munteanu spune ca nici dezvoltatorii nu sunt multumiti de program, iar cei care au vandut au fost jucatorii cu apartamentele finalizate si toate actele pregatite, respectiv cadastrul si intabularea facute.

In plus, in cazul proiectelor inca in constructie, increderea clientilor nu mai este asa mare, precum in anul 2007, cand orice proiect putea fi vandut pe hartie. “In prezent, cred ca orice cumparator ar trebui, prima data, sa mearga pe santierul de constructii si sa intrebe muncitorii daca si-au primit banii”, afirma reprezentantul Activ Imob, adaugand ca este foarte important de unde obtine acel dezvoltator banii, ce afacere are in spate.

Potentialii clienti ai programului Prima Casa trebuie sa tina cont si de anul in care a fost construit imobilul, pentru ca cele mai multe banci finanteaza doar proprietatile construite dupa 1980.

De la debutul programului Prima Casa, au fost aprobate de Fondul National de Garantare 442 de contracte, cele mai multe fiind pentru apartamente cu doua camere.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si