Vanzarile de locuinte deja existente din Statele Unite au crescut peste asteptari in luna iulie, la cel mai inalt nivel din ultimii doi ani, semnaland ca situatia de criza din sectorul imobiliar, care a afectat grav cea mai mare economie a lumii, incepe sa se tempereze, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.
Achizitiile au crescut cu 7,2%, la o rata anuala de 5,24 milioane, cea mai mare din august 2007, a anuntat asociatia dealerilor imobiliari din Statele Unite. Avansul a fost cel mai mare de la inceperea statisticilor, in 1999. Pretul mediu a scazut cu 15%.

Declinul preturilor determinat de blocarea pietelor, creditele acordate de guvern pentru cumparatorii aflati la prima casa si costurile de creditare aflate aproape de un minim record ar putea sustine in continuare cererea, ajutand economia sa revina din cea mai grava recesiune de la Marea Criza.

"Piata ipotecara ramane pe drumul spre revenire datorita disponibilitatii ridicate", a declarat Sal Guatieri, economist in cadrul BMO Capital Markets, inainte de publicarea raportului. Chiar si asa, "procesul va fi probabil lent atat timp cat nivelul somajului si standardele de creditare nu scad".

Analistii estimau, in medie, ca vanzarile de locuinte deja existente vor creste la un nivel anual de 5 milioane, potrivit unui sondaj Bloomberg. Estimarile au variat intre 4,8 milioane si 5,25 milioane.

Vanzarile au atins in ianuarie 4,49 milioane, cel mai mic nivel de la inceperea masuratorilor, in 1999.

In iulie, pretul mediu al locuintelor a scazut de la 210.100 dolari la 178.400 dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri