Producatorul de echipamente din industria gazelor si a petrolului Armax Gaz din Medias a oprit proiectul complexului rezidential din Medias, evaluat la 35-40 milioane euro, din cauza crizei economice, a declarat directorul general al companiei, Mircea Vescan.
"Proiectul se intindea pe patru ani, dar a fost stopat de criza. Din cauza modului prost in care este administrata economia romaneasca, am oprit proiectul. Noi nu am primit niciun fel de ajutor. Cine este dispus sa devina clientul unui astfel de proiect pentru care nu sunt oferite credite? Eu nu vreau sa risc potentialul companiei cu acest complex. Investitia aceasta trebuia facuta in conditii economice normale, nimeni nu demareaza un astfel de proiect in perioada de criza", a spus Mircea Vescan, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca este riscant sa demarezi o afacere care nu este sustenabila si care nu are consumatori pe piata.

"As fi demarat acest proiect doar daca studiul de fezabilitate imi arata ca as fi avut clienti pentru apartamente si spatii comerciale. Ar fi trebuit sa fie un mic cartier in inima orasului Medias, pe o suprafata totala de pana la 25.000 metri parati, proiect evaluat de arhitecti la 35-40 milioane euro, insa terenul este unul cu potential ce asteapta oportunitati, asteapta momentul favorabil. Stau pana apar aceste oportunitati pentru demararea unei afaceri imobiliare", a precizat directorul general al Armax Gaz.

Producatorul de echipamente din industria gazelor si a petrolului detine acest teren inca de la infiintarea companiei, de aproape 85 de ani, a mentionat Mircea Vescan.

Totodata, directorul general al Armax Gaz estimeaza pentru 2009 o cifra de afaceri asemanatoare cu cea din 2008, cand s-a ridicat la 68,15 milioane lei, dar crede ca profitul net din acest an ar putea scadea cu pana in 10% fata de cel din anul trecut.

"Din pacate, in conditii de criza, eu vroiam ca societatea sa progreseze, insa Armax Gaz nu va progresa in 2009 la nivelul din 2008. Consider ca profitul net va fi atenuat putin, cu maximum 10% fata de cel din anul trecut, cand am obtinut un profit net de 3,28 milioane lei, din cauza cursului de schimb valutar", a subliniat Vescan.

Directorul general al companiei a mai spus ca, desi ArmaxGaz lucreaza la 35% din capacitate, nu va face disponibilizari.
Proiectul rezidential urma sa fie dezvoltat impreuna cu alte firme care detin terenuri in aceeasi zona, dupa cum anunta Armax Gaz in februarie 2008.

Complexul rezidential prevedea sa aiba in componenta blocuri de locuinte, un centru medical, o gradinita privata, un business center si o biserica. Reprezentantii firmelor implicate in proiect afirmau anul trecut ca vor subventiona din fonduri proprii constructia unei biserici in interiorul complexului. Pe terenul detinut, Armax Gaz anunta ca va construi blocuri de locuinte, destinate vanzarii, si un business center care ar fi treuit sa includa spatii de inchiriat pentru firme (birouri), dar si pentru activitati comerciale si bancare.

Armax Gaz este producator de aparatura si echipamente, confectii metalice, piese de schimb, reparatii si prestari servicii in domeniul gazifer si petrolier. Societatea a fost infiintata in anul 1925, iar din aprilie 2000 s-a privatizat, pachetul majoritar de actiuni fiind achizitionat de Mircea Vescan, in prezent administrator unic si director general al societatii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri