Din 58 de proiecte imobiliare aflate in dezvoltare in Bucuresti, in prezent se mai lucreaza doar pe 26, reprezentand 45% din santierele de constructii, pe restul acestora activitatea fiind oprita temporar sai definitiv, arata un studiu realizat de compania de consultanta imobiliara Colliers International.
“In cazul a 55% dintre proiecte exista in continuare activitate sustinuta, in celelalte 45% lucrarile fiind fie oprite definitiv, fie temporar. Sub 50% dintre toate cele 58 de proiecte analizate beneficiaza de serviciile unei firme cunoscute de Project Management”, se arata in acelasi studiu.

Stadiile de dezvoltare ale constructiilor analizate variaza de la terenuri libere, pana la cladiri finalizate in proportie de 90%. “Din totalul proiectelor analizate care au activitate, am intalnit in cadrul analizei mentionate sub 10% proiecte ajunse in faza de sapaturi si lucrari de fundatie si un procent de 13% pentru cele cu structura ridicata in proportie de 40-60%”, a declarat Raluca Laudoniu (foto), coordonatorul diviziei de monitorizare a proiectelor de constructii.

Astfel, majoritatea proiectelor care au fost oprite sau amanate sunt cele aflate intr-un stadiu incipent al constructiei. Studiu Colliers a fost realizat pe un esantion de 58 de proiecte din Bucuresti: 12 cladiri de birouri, 36 rezidentiale, 4 centre comerciale si 6 mixte.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand aproximativ 293 de birouri in 61 de tari. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri