Dezvoltatorul Euro Mediterranee Consulting (EMCT) si Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, au amanat pentru anul viitor deschiderea centrului comercial Sun Plaza, din cartierul Berceni. AFI Palace Controceni ramane astfel singurul mall ce va fi deschis in toamna.
Sun Plaza urma sa fie inaugurat in luna octombrie a acestui an. Sparkassen Immobilien a amanat insa pentru 2010 deschiderea a doua mall-uri: Sun Plaza, din Bucuresti, o investitie de 200 milioane de euro si Serdika Center, din Sofia, desi ambele au un grad de pre-inchiriere de peste 85%, se arata in raportul financiar al companiei.

"Pentru anvergura lucrarilor la un proiect de o asemenea dimensiune si complexitatea elementelor implicate, este normal sa existe si un plan de rezerva. Noi am luat in considerare si o astfel de varianta inca de la inceput, pentru situatia in care constructia sau finisajele nu ar fi fost gata la timp. In ultima perioada, am purtat discutii si am analizat cu chiriasii nostri in ce masura acestia si Sun Plaza sunt pregatiti pentru deschidere si am decis impreuna sa inauguram centrul comercial in primavara lui 2010", a explicat Michael Richard, director general al EMCT.

Mall-ul va avea o suprafata inchiriabila de 80.000 mp, ancore fiind hypermaketul Cora, cu o suprafata inchiriata de circa 12.000 mp, retailerul de bricolaj bauMax, care va deschide primul magazin din Bucuresti (12.300 mp), Mobexpert (10.200 mp) si Flanco. Pe langa acestea, GAP si C&A vor deschide fiecare cel de-al treilea magazin din Bucuresti.

"Suntem inca in discutii cu chiriasi potentiali, care duc procentul de inchiriere angajat peste 85%. Insa contractele nu sunt inca semnate pentru ca o parte dintre cei cu care purtam discutii si care isi doresc sa intre in Sun Plaza, inca mai cauta solutii pentru a-si finanta prezenta in centrul comercial", a adaugat Michael Richard.

Aura Voiculescu, coordonatorul departamentului de retail al companie DTZ Echinox, este de parere ca majoritatea centrelor comerciale cu livrare in 2010 sunt, de fapt, proiecte a caror inaugurare era asteptata in 2009, dar al caror termen de deschidere a fost revizuit de dezvoltatori din cauza stadiului constructiei sau a nivelului de pre-inchiriere precar.

"Din cauza climatului general de nesiguranta resimtit atat de retaileri cat si de dezvoltatori, este posibil ca o parte dintre proiectele anuntate pentru 2009 sa gliseze in 2010, iar cele din 2010 sa fie din nou amanate pentru un termen ulterior", a declarat, pentru Wall-Street, Aura Voiculescu.

Sparkassen Immobilien AG este listata la Bursa din Viena de 21 de ani si este cea mai veche companie de investitii imobiliare din Austria. La 31 decembrie 2008, valoarea totala a portofoliului era de 1,78 miliarde euro, iar spatiul total de inchiriat insuma 1.511.400 mp.

Dezvoltatorul EMCT este prezent pe piata locala din anul 1998, printre proiectele sale numarandu-se dezvoltari pentru Carrefour, Bricostore, Cora, Baumax, Mobexpert si Media Galaxy.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri