Numarul autorizatiilor de constructie pentru cladiri rezidentiale din luna iulie a anului curent a fost de 4.518, in scadere cu 22,6% fata de luna iulie 2008 si cu 4,8% fata de luna anterioara, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).
In luna iulie a acestui an s-au eliberat cu 1.321 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent. Scadere s-a regasit in toate regiunile de dezvoltare, cele mai importante fiind in Bucuresti-Ilfov (-380 autorizatii), Sud-Muntenia (-304 autorizatii), Sud-Est (-203 autorizatii) si Nord-Est (-190 autorizatii).

Dintre autorizatiile eliberate in iulie 2009 pentru construirea de cladiri rezidentiale, 64,1% au fost pentru zona rurala (2.894), iar restul pentru zona urbana (1.624), potrivit NewsIn.

Potrivit datelor INS, cele mai importante scaderi ale numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale au fost inregistrate in Sud-Muntenia (-170 autorizatii), Nord-Est (-66 autorizatii), Sud-Est (-24 autorizatii), Centru (-21 autorizatii) si Nord-Vest (-2 autorizatii). In celelalte regiuni de dezvoltare s-au inregistrat cresteri foarte mici ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale.

In primele sapte luni din acest an au fost eliberate 28.382 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 19,4% fata de perioada ianuarie - iulie 2008. Cele mai afectate regiuni de dezvoltare au fost Bucuresti-Ilfov (-2032 autorizatii), Sud-Muntenia (-1087 autorizatii), Nord-Est (-796 autorizatii) si Sud-Est (-708 autorizatii).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri