Este vorba de prima mare investitie a China Investment Corporation (CIC) in sectorul imobiliar britanic, informeaza NewsIn.

Songbird Estates, care detine 60% din Canary Wharf, a anuntat ca CIC va participa la aceasta infuzie de capital intr-un consortiu care include si actionari actuali ai grupului, precum Qatar Holding, fondul suveran de investitii din Qatar.

Fondurile injectate de consortiu ar permite companiei Songbird Estates sa ramburseze datoria de 880 milioane lire sterline catre grupul bancar american Citigroup si o va salva, astfel, de la faliment, potrivit presedintelui grupului imobiliar britanic, David Pritchard.

In urma infuziei de capital din partea consortiului, Qatarul va deveni cel mai mare actionar al Songbird Estates, cu o participatie de aproape 30%. Urmatorii actionari vor fi investitorul american Simon Glick, cu 27%, CIC, cu 19%, si Morgan Stanley, cu 10%.

Canary Wharf, situat la est de City, este un cartier ultramodern al Londrei in care sunt situate birourile marilor banci internationale si ale marilor grupuri de presa.