1 Septembrie 2009

Darian: Multi bani ai investitorilor au ramas “ingropati” in terenuri



Dupa ce tranzactiile cu terenuri au reprezentat afacerea momentului in piata imobiliara romaneasca, in 2009, preturile au scazut, in medie, cu 26% si multi bani ai investitorilor au ramas «ingropati» in terenuri de investitii, arata o analiza a companiei de evaluare Darian.
Valoarea medie a scaderilor in provincie a fost pentru primele sase luni de 26%, cu maxime de 40% inregistrate la Iasi, se mai arata in analiza. In Bucuresti, preturile terenurilor au scazut, in medie, cu 26 de procente.

“Pretul pentru terenuri a fost influentat și de motivatia dezvoltatorilor de a construi produse imobiliare, iar aceasta motivatie este influentata direct de cererea de piata. In 2009, preturile terenurilor s-au topit vazand cu ochii, multi bani ai investitorilor ramanand «ingropati» in terenuri de investitii”, mentioneaza reprezentantii Darian.

Compania specializata in evaluare, Darian, a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri consolidata de peste 14 milioane lei, in crestere cu 12% fata de 2007, cand inregistrase 12,5 milioane lei.

Citeste si Cat au pierdut cei care au cumparat terenuri in 2008.



Citeste si