Transportatorul national de electricitate, Transelectrica, afectat de incendiul de la cladirea Millenium Business Center din Capitala, organizeaza licitatie pentru inchirierea unui sediu nou in care sa se mute pana la sfarsitul acestui an, a declarat directorul general al companiei Adrian Baicusi, citat de NewsIn.
"Suntem intr-un proces de selectie de oferte, pentru a gasi un loc unde sa ne mutam, cu chirie.Speram ca licitatia deshisa sa se incheie pana la sfarsitul lunii septembrie, cu evaluarile complete. Vrem sa ne mutam in sediu nou in trimestrul IV al acestui an", a declarat Adrian Baicusi.
Acesta a mai spus ca Transelectrica a finalizat deja un caiet de sarcini pentru licitatie.

"Saptamana viitoare incercam sa avizam in Consiliul de Administratie caietul de sarcini si sa dam drumul la licitatie. In alegerea noastra, prioritate au imobilele deja costruite si care pot fi livrate intr-un termen scurt, nu cele aflate in faza de proiect. O sa incercam sa obtinem pretul cel mai mic. Va fi o selectie de oferte", a afirmat Baicusi.

Directorul general al Transelectrica a mai spus ca probleme are si filiala Smart a transportatorului, care are sediul intr-o cladire veche aflata pe Bulevardul Magheru din Bucuresti, dar deocamdata se vor muta doar Translectrica si Teletrans.

"Si cei de la Smart ar trebui sa isi gaseasca un sediu nou, prin procedura asemanatoare. Noi trebuie sa incepem consolidarea acelei cladiri, care va trebui evacuata", a mentionat Baicusi.

In ceea ce priveste pagubele inregistrate in urma incendiului din cladirea Millenium Business Center, directorul general al Translectrica spune ca este greu de cuantificat in cifre la cat se ridica pagubele si ca toate contractele companiei care au ars atunci vor fi recuperate de la companiile cu care au incheiat respectivele contracte.

"Doua incaperi au fost distruse total. Vom cere sa fim despagubiti, de la asiguratorul cladirii Millennium. Noi suntem asigurati, dar cred ca vom merge pe asigurarea lor, nu pe a noastra. Ca paguba materiala, nu este asa mare. Dar au aparut alte costuri apoi, faptul ca am pierdut timp cu mutatul de acolo, timp de cateva luni de zile, oamenii nostri se duceau sa-si ia echipamentele de acolo, sa evacueze, o saptamana am fost blocati. Apoi, unii ne-am mutat cu chirie in alta parte, am facut o serie de cheltuieli de amenajare, am cumparat echipamente, de exemplu calculatoare, se aduna. Ne plimbam dintr-un sediu intr-altul, mai ales cand trebuie sa semnam contracte sau sa ne intalnim la sedinte", a explicat Baicusi.

Cat scot din buzunar proprietarii de cladiri de frica incendiilor?

Cu putin inainte de miezul noptii de 26 spre 27 iunie, un incendiu a izbucnit la cladirea Millenium Business Center, situata langa Biserica Armeneasca din Capitala, cuprinzand mai multe etaje ale cladirii. Focul a afectat si serviciile administrative ale Transelectrica si ale filialei sale Teletrans, ce aveau sediul in cladire.

Angajatii directiilor Transelectrica ce au fost afectate de incendiu s-au mutat ulterior in patru sedii ale companiei din Capitala.
Reprezentantii companiei spuneau anul trecut ca vor sa achizitioneze un sediu nou, care sa adune toate filialele Transelectrica. Ulterior, la inceputul acestui an, reprezentantii transportatorului au anuntat ca proiectul a fost amanat, deoarece nu mai reprezenta o prioritate pentru companie, in conditiile crizei.

Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 78 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.000MVA si 9.000 km de linii electrice aeriene de 110/220kV, 400kV si 750kV, aflate in gestiunea celor opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.
De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri