Piata imobiliara din Constanta este practic paralizata din cauza crizei financiare si economice, numarul tranzactiilor operate de agentiile de specialitate fiind in scadere cu aproximativ 70% fata de perioada similara a anului trecut.
“Numarul tranzactiilor efectuate a scazut cu pana la 70% fata de perioada similara a anului trecut”, spune Leonard Budescan, administratorul companiei Euroclas din Constanta, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, scaderea numarului de vanzari si cumparari a fost insotita si de o scaderea a preturilor. “Fata de toamna anului trecut se inregistreaza o scadere cuprinsa intre 20 si 30 de procente a pretului de tranzactionare”, a precizat acesta.

Segmentul cel mai afectat de criza este cel al terenurilor, pentru care cererea este practic in cadere libera, potrivit lui Leonard Budescan. Daca pentru cele plasate in intravilan mai exista un oarecare interes, cele extravilane nu mai intereseaza pe nimeni. In cazul lor, desi proprietarii cer acum jumatate din pretul de anul trecut, nu mai exista cumparatori. Cei mai afectati sunt investitorii care au achizitionat loturi mari si le-au lotizat, incercand sa le vanda pe bucati.

Singurele imobile care se mai cauta in prezent pe piata constanteana sunt cele de circa 50.000 de euro, care se incadreaza in bugetul programului guvernamental “Prima casa“. Cu acesti bani, doritorii isi pot achizitiona un apartament de doua camere, confort 1, semidecomdat, intr-o zona centrala a orasului, sau un apartament decomandat, dar intr-o zona periferica.

De asemenea, piata imobiliara mai este intretinuta de studenti, care sunt in cautarea unor locuinte pe care sa le inchirieze pe parcursul anului universitar. Dupa ce au avut apartamentele inchiriate turistilor, pe timpul sezonului estival, multi proprietari se indreapta acum spre studenti, care le aduc venituri mai mici, dar sigure si pe un timp indelungat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri