Pentru prima data dupa multi ani, luna septembrie nu a adus cresteri pentru chiriile locuintelor din Capitala, ba mai mult, acestea au scazut cu pana la 10% in ultima luna, arata un raport de monitorizare al portalului imobiliar AnunturiParticulari.ro.
„Luand ca model perioada anilor trecuti, s-a speculat ca incepand cu luna septembrie vom asista la o apreciere a preturilor, pe fondul cresterii cererii venite in mare parte din randul studentilor. Realitatea contrazice previziunile, iar cifrele confirma ca pe piata inchirierilor pretul urmeaza un trend descendent”, explica reprezentantii portalului.

Cea mai mare scadere a chiriei a fost inregistrata pentru apartamentele cu trei camere. Cu aproape 10% mai putin fata de luna trecuta, pretul mediu de inchiriere solicitat intial de proprietari a fost de 540 de euro, se arata in raportul realizat pentru luna august si primele zece zile din septembrie.

Chiria solicitata de proprietari pentru apartamentele cu doua camere a fost de 400 de euro, in scadere cu 2% raportat lunii august, in timp ce pretul de inchiriere cerut pentru garsoniere a ramas la acelasi nivel cu cel de luna trecuta, de aproximativ 290 de euro. Pretul de strigare la inchirierea apartamentelor cu patru camere a scazut cu 1,2%, ajungand la 750 de euro.

„Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea preturilor este mai drastica. Pentru garsoniere, chiria a scazut cu 26%, la doua camere avem o scadere de 32%, pentru apartamentele cu trei camere chiria a fost mai mica cu 38%, iar 32% a fost scaderea pretului de inchiriere solicitat la 4patru camere”, se mentioneaza in acelasi raport.

O garsoniera cu 40mp, confort 1 in cartierul Drumul Taberei, mobilata si utilata, se inchiriaza in prezent cu 240 de euro, in timp ce, in septembrie anul trecut, pretul de inchiriere solicitat pentru o garsoniera cu aceleasi caracteristici, tot din zona Drumul Taberei, era de 400 de euro, sustin reprezentantii AnunturiParticulari.ro.

Citeste si De ce trebuie incheiat contractul de inchiriere a unei locuinte.

Pentru luna august a anului curent, numarul de oferte nou aparute pe piata a ajuns la aproape 2.600, in crestere cu 40% fata de august 2008 si dublu fata de august 2007. Numarul total de apartamente scoase la inchiriere in luna august a fost cu 0,5% mai mare decat in iulie.

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri