Complexul studentesc amplasat in cartierul bucurestean Militari in dreptul statiei de metrou Preciziei, cuprinde 375 unitati rezidentiale dintre care 54 garsoniere de tip 1 (25 mp cu balcon), 310 garsoniere de tip 2 (35 mp cu balcon) si apartamente cu doua camere (70 mp cu balcon). Dezvoltatorul imobiliar a anuntat ca in trimestrul al doilea al anului viitor va mai inaugura inca doua cladiri care acum se afla in constructie, iar toate cele trei imobile vor avea o capacitate de aproximativ 1.000 de unitati.

Investitia totala pentru cele trei imobile este estimata la aproximativ 40 milioane euro, in timp ce pentru imobilul lansat astazi compania a investit aproape 20 milioane euro, evaluare in care este cuprins si pretul terenului. Rob Steward, presedintele grupului imobiliar a declarat ca "spera sa recupereze investitia in aproape cinci ani, dar data fiind situatia economica, investitia ar putea fi recuperata in urmatorii 10-15 ani".

Preturile sunt cuprinse intre 80 si 300 euro pe luna de persoana, fara intretinerea lunara, in functie de suprafata apartamentului si de avansul platit de chirias. De asemenea, garsonierele si apartamentele West Gate Studios sunt dedicate strict inchirierii.

Compania a anuntat ca desi nu a fost lansat oficial, West Gate Studios si-a primit primii chiriasi din luna iulie, iar in prezent imobilul este ocupat in proportie de 25%. Complexul studentesc dispune de un restaurant, o parcare, un centru medical, terenuri de sport cat si de o zona comerciala.

"Bucurestiul atrage cel mai mare numar de studenti din intreaga tara si multi dintre ei decid sa ramana in Capitala pentru inceputul carierei. Spatiile de cazare dedicate lor sunt insuficiente si de cele mai multe ori nu ofera conditii adecvate. Complexul West Gate Studios este o alternativa pentru tinerii care doresc o locuinta fara a renunta la atmosfera unui campus studentesc", a declarat presedintele Genesis Development, Rob Stewart. De asemenea, executivul a mai declarat ca piata chiriilor pentru studenti este o nisa noua care atrage mult interes si care poate avea potential.

Desi este dedicat in exclusivitate studentilor prin flexibilitatea in plata chiriei, si prin reducerile in cazul achitarii in avans, in complexul studentesc pot locui si persoane care nu sunt studenti, preturile fiind la fel. Compania se asteapta ca pana la finele anului imobilul sa fie ocupat in totalitate.

Genesis Development este o companie romaneasca cu capital privat infiintata in 2004 si detine in prezent doua ansambluri de birouri in Capitala si anume, Novo Park, care o suprafata inchiriabila de 65.000 mp, si West Gate -Business District, in Vestul Capitalei, cu o suprafata de inchiriat de 60.000 metri patrati.