O eventuala vanzare a portalului imobiliare.ro, unul din cele mai mari site-uri de profil din Romania, le-ar aduce actionarilor cel putin 20 de milioane de euro, apreciaza reprezentantii afacerii.

"Nu cred ca portalul se va vinde la un pret mai mic de 20 de milioane de euro, avand in vedere investitiile pe care le-am derulat pana in prezent, cat si nivelul de acoperire la care am ajuns", spune Adrian Erimescu, general manager in cadrul imobiliare.ro si unul din actionarii portalului.

Proprietarii imobiliare.ro au primit o singura oferta concreta de cumparare pana in prezent, in 2007.

"Oferta respectiva, care a fost singura serioasa, a venit din partea unui fond de investitii european, cu diverse afaceri in online. Am respins oferta de 2 milioane de euro pentru ca nu eram interesati sa vindem", mentioneaza Irimescu.

Potrivit oficialului portalui, actionarii au investit pana in prezent 2-3 milioane de euro in dezvoltarea acestuia.

Imobiliare.ro a avut o cifra de afaceri de circa 450.000 de euro anul trecut si mizeaza pe o crestere de 20-35% in 2009.

Portalul de anunturi imobiliare are cinci actionari, patru dintre acestia fiind persoane juridice. Actionarul majoritar al imobiliare.ro este fondul de investitii american New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si producatorul de panificatie Vel Pitar, printre altele.

Cea mai mare tranzactie din online-ul romanesc a fost achizitia de catre fondul american de investitii Tiger Global Management a unor participatii in cadrul site-urile de joburi ejobs.ro si bestjobs.ro.

Conform informatiilor aparute in presa, actionarii site-ului de recrutare online eJobs.ro au vandut 30% din companie catre fondul american de investitii Tiger Global Management pentru suma de 4,2 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si