Plenul Senatului nu a reusit nici in sedinta de astazi sa intruneasca numarul de voturi suficient pentru adoptarea sau respingerea proiectului "Prima casa", lege organica, dupa ce o situatie similara a avut loc si pe 7 septembrie.
In plenul de astazi, pe ordinea de zi a fost inclusa reluarea votului pe proiectul de lege pentru respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii Programului "Prima casa", conform NewsIn.

Supusa la vot, respingerea actului normativ a intrunit 24 de voturi pentru, 54 de voturi impotriva, o abtinere, numar insuficient.

Presedintele de sedinta, democrat-liberalul Alexandru Peres, a supus la vot proiectul de aprobare a OUG, care a intrunit 64 de voturi pentru, 23 impotriva, o abtinere, de asemenea insuficient.

Senatorii nu au reusit, pe 7 septembrie, sa intruneasca numarul de voturi necesare pentru aprobarea OUG privind programul "Prima Casa", aceasta ordonanta intrand la categoria legilor organice pentru aprobarea carora este necesar un minim de 69 de voturi favorabile.

Desi raportul comisie sesizate in fond a obtinut 72 voturi pentru, 19 impotriva si 7 abtineri si a fost aprobat, proiectul de lege de aprobare a ordonantei a intrunit doar 67 de voturi in favoare, 9 abtineri si 20 impotriva.

Astfel, senatorii au votat proiectul de lege pentru respingere a ordonantei, dar nici acesta nu a primit numarul necesar de voturi.

In aceste conditii presedintele Senatului, Mircea Geoana a anuntat ca votul privind acest proiect "va trebui reluat intr-un proxim plen al Senatului".
Senatul este prima camera sesizata.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri