Terenurile s-au scumpit in ultimele 18 luni cu pana la 70%, se arata intr-un raport realizat de CB Richard Ellis (CBRE), motivele fiind cererea foarte mare, dar si profitabilitatea ridicata a acestui tip de investitii. Potrivit CBRE, avansul preturilor terenurilor se va stabiliza insa in urmatorii ani, rata medie de crestere fiind de doar 15-20% pentru fiecare an. Cea mai mare parte a ofertei de pe piata terenurilor localizate in orase este reprezentata de proprietatile mici individuale, de pana la 2.000 de metri patrati, si de proprietatile fostelor obiective industriale, care au suprafete cuprinse intre 5.000 si 20.000 mp. Preturile terenurilor din orase sunt extrem de ridicate, variind intre 700 si 1.500 de euro/mp. Astfel, dezvoltatorii industriali si rezidentiali se orienteaza catre zonele din afara Bucurestiului, unde preturile de cumparare variaza intre 30 si 50 de euro/mp.

In zona centrala a Capitalei, spre exemplu, preturile terenurilor destinate investitiilor imobiliare sunt cuprinse intre 800 si 1.500 de euro/mp.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri