Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat, in luna septembrie, 415 apartamente finalizate in cadrul Programului de constructii locuinte pentru tineri destinate inchirierii, in zece judete, potrivit unui comunicat remis de agentie.
Astfel, au fost receptionate apartamente in Braila (8), in Covasna (24), in Galati (14), in Gorj (49), in Iasi (24) si in Neamt (47).

De asemenea, ANL a receptionat 160 de apartamente in judetul Suceava, dintre care 80 in orasul Suceava si 80 in orasul Campulung Moldovenesc. In plus, in luna septembrie, au mai fost receptionate 69 de apartamente in judetul Timis si alte 20 in judetul Tulcea, informeaza NewsIn.

De la inceputul anului 2009, Agentia Nationala pentru Locuinte a receptionat 2.294 unitati locative.

Programul se adreseaza tinerilor care nu isi permit sa cumpere un apartament sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera. Blocurile au trei sau patru etaje si sunt impartite in garsoniere si apartamente cu doua sau trei camere.

Blocurile construite de ANL in cadrul Programului de constructii locuinte pentru tineri destinate inchirierii sunt in garantie pe o perioada de doi ani si orice problema semnalata de locatari in aceasta perioada este rezolvata de firmele de constructii cu care sunt incheiate contractele. Dupa finalizare, Agentia Nationala pentru Locuinte preda locuintele primariilor, urmand ca acestea sa le repartizeze tinerilor care indeplinesc conditiile pentru a putea primi o casa.

Potrivit ANL, Locuintele se acorda tinerilor cu varsta intre 18 si 35 de ani, care nu au un apartament in proprietate sau carora nu le-a fost repartizata o locuinta prin acest program. De asemenea, solicitantii trebuie sa fie incadrati cu contract de munca si sa-si desfasoare activitatea in localitatea respectiva.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Ce măsuri de distanțare socială a luat o companie cu 200 angajați
Setari Cookie-uri