Potrivit reprezentantilor Nusco, cifra de afaceri consolidata la nivelul grupului a fost in primul semestru al acestui an de 10 milioane de euro, iar pentru intreg anul estimeaza afaceri de 21 de milioane de euro, in scadere fata de 2008.

Michele Nusco a precizat ca vanzarile companiei de usi Pinum au scazut usor de la inceputul anului, mai mult catre dezvoltatorii imobiliari, unde vanzarile s-au diminuat cu 15%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acesta a mai spus ca in momentul de fata proiectele imobiliare ale grupului, exceptand Nusco Tower, au fost amanate din cauza situatiei actuale a pietei constructiilor, dar si a intarzierilor provocate de autoritati.

"Lucrurile nu mai sunt la fel de simple ca acum doi ani, lumea e mai atenta. Inainte era mult mai usor, din aceasta cauza multe dintre proiectele noastre nu pot fi demarate pana se stabilizeaza piata. Momentan suntem in decurs de finalizare a proiectului Nusco Tower, iar pentru celelalte doua am ramas la stadiul de plan", a mentionat presedintele grupului Nusco.

In ceea ce priveste proiectul rezidential pe care divizia Nusco Imobiliare il are deja in plan pentru zona Luca Stroici din Capitala, pentru care se va aloca suma de aproximativ 15 milioane euro, inca se asteapta cateva autorizatii pentru optimizarea proiectului de constructie. "Noi putem incepe chiar de maine constructia pentru proiectul rezidential chiar acum, insa nu putem deoarece s-a intarziat putin cu institutiile publice, pentru ca am facut o optimizare a proiectului si acum asteptam aprobarea pentru aceasta optimizare", a spus Michele Nusco.

Totodata, el a precizat ca, pe langa constructia Nusco Tower, pentru care a fost alocata suma de 50 de milioane de euro, si proiectul rezidential planificat, la inceputul anului 2010 vor fi demarate lucrarile pentru Nusco Building, proiect care va avea circa 12.000 mp spatiu de birouri inchiriabil si 8.000 mp de parcare subterana.

Grupul Nusco, care include divizia de imobiliare si compania Pinum Doors&Windows, este controlat de familia italiana Nusco si are activitati in Italia si in Romania. In prezent grupul are aproximativ 450 de angajati.

Nusco amana proiectul rezidential, dar are oferte pentru inchirierea a 180% din cladirea de birouri