Compania de investitii New Europe Property Investments (NEPI), inregistrata in Insula Man, a cumparat un parc comercial din Braila, pentru suma de 63 milioane de euro, tranzactia facand parte dintr-un plan de achizitii negociat inca din primavara, prin care NEPI va prelua, in total, trei parcuri de retail de la BelRom Real Estate.
“KBC a incheiat un acord de finantare cu New Europe Property Investments, punand la dispozitia fondului o linie de finantare de 113 milioane de euro, destinata acestor trei achizitii; 40 de milioane de euro din aceasta suma vor finanta partial prima tranzactie’’, se arata in comunicatul cumparatorului.

Tranzactia prevede o structura in doua componente - bani si, respectiv, actiuni emise de New Europe Property Investments, fond listat la bursele din Londra si Johannesburg. Doi reprezentanti ai BelRomReal Estate vor deveni membri ai Consiliul de Administratie al NEPI.

Compania cu capital belgian BelRom Real Estate a inaugurat European Retail Park Braila in vara anului trecut, dupa o investitie de 60 milioane de euro. Parcul din Braila are o suprafata inchiriabila totala de 53.000 mp, printre chiriasi numarandu-se lantul de hipermarketuri Carrefour, operatorul de magazine tip DYI Bricostore si retailerul de obiecte de mobilier Staer.

Pe plan local, BelRom a mai finalizat si alte parcuri comerciale in Sibiu si Targu Mures (ambele au fost deja vandute de catre dezvoltator), Bacau si Focsani.

In primavara acestui an, NEPI a negociat preluarea fondului de investitii Carpathian (fostul Dawnay Day Carpathian), suma oferita fiind de 0,20 euro/actiune, ceea ce evalua compania la 46,4 milioane euro.

Negocierile s-au incheiat fara rezultat, Martin Slabbert, managing director al companiei, recunoscand atunci ca NEPI mai are si alte negocieri in curs, pentru mai multe parcuri de retail din provincie.

Reff & Asociatii, societatea de avocati afiliata Deloitte Romania, Deloitte Tax si Optim PM au oferit asistenta cumparatorului. Societatea de avocati Voicu Filipescu a oferit consultanta vanzatorului, in timp ce tranzactia a fost intermediata de agentia imobiliara DTZ Echinox.

Pe piata locala, NEPI a cumparat in 2008 doua firme, care detin impreuna 18 proprietati in diferite orase din tara de la o companie din cadrul grupului Avrig 35, pretul net al investitiei, dupa scaderea datoriilor, fiind de circa 46,3 milioane euro.

Citeste si Tranzactiile imobiliare la 6 luni: Vanzari fortate si focus pe rezidential
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri