Peste 50% din bucurestenii care vor sa isi cumpere o locuinta si-au propus sa se incadreze intr-un buget de 60.000 euro si peste 60% din cei chestionati prefera un bloc vechi, in defavoarea proiectelor noi, arata un sondaj realizat Daedalus Millward Brown la comanda portalului imobiliar Proiecte.biz.
Peste 50% dintre respondenti si-au propus sa se incadreze in 60.000 euro, 22,9% intre 60.000 – 80.000 euro, iar 25% au prevazut un buget mai mare. Bugetul mediu alocat pentru un apartament este de 59.350 euro, in timp ce bugetul mediu alocat pentru achizitia unei case este de 94.075 euro.

61,7% dintre persoanele care intentioneaza sa achizitioneze un apartament prefera unul intr-un bloc vechi mai degraba decat unul intr-un bloc nou construit. Intre un apartament amplasat intr-o cladire veche in interiorul orasului si unul situat intr-o cladire noua in afara orasului, majoritatea (76,2%) opteaza pentru prima varianta.

“Dintre cei care s-au gandit la credit pentru plata locuintei, cei mai multi se orienteaza spre un credit de tip imobiliar/ipotecar (46,2%) si spre un credit de tip Prima Casa (39,5%). Ratele de la vanzator/ dezvoltator sunt o optiune doar pentru 14,3% dintre respondentii care intentioneaza sa plateasca prin credit”, se arata in studiul portalului imobiliar.

Cele mai cautate sunt apartamentele de doua camere (catre care se indreapta 47,9% dintre cei care isi doresc un apartament), respectiv de trei camere (29,4%), urmate la mare distanta de garsoniere (17,1%) si apartamentele cu patru sau mai multe camere (5,6%).

Intre un apartament cu doua camere confort II, situat intr-o zona mai proasta, si o garsoniera confort I intr-o zona mai buna, majoritatea (75,2%) opteaza pentru garsoniera, fiind dispusi sa renunte la numarul de camere pentru zona superioara si confort sporit.

Studiul este reprezentativ pentru persoanele cu varsta mai mare de 18 ani, din Bucuresti, site-urile din reteaua detinuta de Agentie.Net (imobiliare.net, anunturiimobiliare.ro, bizimobiliare.ro, 4imobiliare.ro, real.estate.com.ro, proiecte.biz, anunturiparticulari.ro) si si intentioneaza sa achizitioneze o proprietate imobiliara. El a fost realizat pe 941 respondenti, in perioada 15 septembrie – 02 octombrie.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri