Compania spaniola pregateste cateva zeci de milioane de euro pentru investitiile imobiliare din Romania.
Se poate spune ca Hercesa este una dintre companiile straine nou-intrate pe piata constructiilor din Romania, prima achizitie fiind facuta in urma cu un an. Hotelul Cismigiu, cladire istorica a Bucurestiului, a fost preluat de spanioli pentru a fi readus in circuitul turistic si de afaceri. O investitie de circa 6 milioane de euro va face din fostul “Cismigiu“ unul dintre putinele hoteluri ale Bucurestiului ce va pune la dispozitia clientilor exclusiv apartamente. Pe langa acesta, spaniolii de la Hercesa mai au un proiect mult mai costisitor, respectiv constructia unui ansamblu de locuinte cu spatii comerciale pe o suprafata de trei hectare, care a apartinut in trecut fabricii de paine Titan.

Reprezentantii Hercesa sustin ca acesta este numai inceputul, deoarece in viitorii ani vor acorda o atentie deosebita pietei imobiliare din Romania. De altfel, extinderea activitatii firmei vizeaza cu precadere pietele Spaniei, Portugaliei si Romaniei, unde in viitorii sapte ani vor fi construite circa 20.000 de locuinte, cu un portofoliu de peste 9 milioane de metri patrati.

Hercesa a sarbatorit zilele trecute 30 de ani de activitate, aniversare ce a coincis cu inaugurarea noului sau sediu din orasul Guadalajara - Spania. Aceasta cladire, cu design avangardist, are o suprafata de peste 13.300 mp si este destinata birourilor companiei, dar si altor firme care vor inchiria aici. Investitia de 18 milioane de euro cuprinde cele mai avansate tehnologii atat in ce priveste climatizarea, cat si protectia impotriva incendiilor sau securitatea, fiind una dintre cele mai emblematice cladiri din Guadalajara.

In acelasi timp, noul edificiu reprezinta prima incursiune a Hercesa in sectorul imobiliar de birouri, dupa experienta castigata in sectorul locuintelor.
Presedintele Hercesa, Juan Jose Cercadillo, ne-a declarat ca Romania este o tinta extrem de importanta pentru planurile de extindere a activitatii. Experienta din Spania, unde Hercesa a castigat pariul cu locuintele sociale, poate fi foarte bine extinsa in Romania, daca autoritatile locale de aici vor intelege avantajele colaborarii cu firma spaniola.
In jurul Madridului, Hercesa a ridicat si ridica de la zero adevarate orasele-satelit si intentioneaza sa faca acelasi lucru si in Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si