„Daca intrebi 100 de oameni din imobiliare ce este etic, vei obtine 100 de raspunsuri diferite. Este o piata in care increderea lipseste si cred ca marea greseala a venit din superficialitatea jucatorilor, care au gandit, de multe ori, pe termen scurt”, a declarat Tim Wilkinson (foto), co-director executiv al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, in cadrul Realty Forum.

Oficialul DTZ Echinox spune ca in piata de consultanta imobiliara este o vanatoare continua, care dauneaza industriei si face ca serviciile consultantilor sa isi piarda din credibilitate. Daca in trecut, tranzactiile se inchideau mai usor, uneori aproape de la sine, de acum inainte jucatorii din imobiliare vor trebui sa isi faca treaba mult mai bine si sa dea dovada de o mai mare transparenta.

„Pietei de consultanta imobiliara ii lipseste transparenta. Multi agenti cred ca a fi transparent este echivalent cu a da ceva gratis concurentei”, a adaugat Tim Wilkinson.O mai mare transparenta si o mai buna comunicare intre companiile de consultanta sunt idealurile la care aspira si Radu Lucianu (foto jos), managing director al companiei CBRE | Eurisko.

„Lupta dintre consultanti ar trebui sa se termine. Acum este momentul sa facem schimb de experienta, sa fim mai transparenti si sa ne impartasim problemele”, a marturisit Radu Lucianu, in cadrul aceluiasi eveniment pe teme de etica in piata imobiliara.

Citeste si Atitudinea agentilor imobiliari - Unde s-a gresit si ce trebuie schimbat.