“Chiar daca unii dintre retaileri nu au reusit sa finalizeze amenajarea spatiilor comerciale pana ieri (n.r.: 29 octombrie), pe data de 10 noiembrie, cand este programat evenimentul de lansare, toate magazinele vor fi deschise. In ceea ce priveste zonele de distractie, acestea urmeaza sa fie deschise pe parcurs”, a declarat Israel Visel, managerul AFI Palace Cotroceni.

Tot ieri, programul in centru comercial Plaza Romania, situat in imediata apropiere a AFI Palace Cotroceni, a fost prelungit pana la orele doua, evenimentul facand parte din Fashion United Shopping Party. Reprezentantii mall-ului au organizat si un concert, sustinut de Loredana si trupa Zdob si Zdub, seria de evenimente continuand pana pe 1 noiembrie. (Citeste si Concertele din mall-uri: Goana dupa vizitatori sau solutie de compromis?)

Pana in prezent, in cel mai nou mall din Bucuresti aproximativ 95% din spatii au fost inchiriate, agenti de inchiriere fiind companiiile Jones Lang LaSalle si Cushman & Wakefield. In ziua deschiderii, doar 85% din magazine au fost deschise.

AFI Palace Cotroceni include 250 de magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real deschis non-stop, 20 de sali de cinema, primul IMAX din Romania, o pista de carting, doua cazinouri, un patinoar de aproximativ 1.000 mp, o pista de role, bowling si snooker, un spatiu dedicat expozitiilor permanente si un loc unde se poate fuma narghilea.

Proiectul are o suprafata inchiriabila de aproximativ 76.000 mp, printre chiriasii numarandu-se INDITEX (cu toate brandurile sale: Zara, Zara Home, Zara Man, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka, Pull& Bear, Oysho), C&A, Mango, Marks& Spencer, Calvin Klein si Orsay.