Dezvoltatorul israelian AFI Europe, parte a grupului Africa Israel, vrea sa obtina o finantare bancara de 30 milioane de euro pentru constructia unui nou centru comercial, situat in zona Bucurestii Noi, pe locul fostei fabrici Laromet.
Investitia totala in proiect ajunge la 50 milioane de euro, insa dezvoltatorul a alocat deja 20 milioane de euro pentru achizia terenului, achizitie realizata in vara anului 2007. La acea vreme, AFI Europe a cumparat terenul fabricii Laromet, o suprafata de 16 hectare, in schimbul sumei de circa 77,5 milioane de euro.

“Vom incepe constructia mall-ului din Bucurestii Noi anul viitor si vrem sa il deschidem inainte de Craciunul din 2011. Avem nevoie de o finantare de circa 30 milioane de euro si in prezent purtam discutii cu mai multe banci, doua fiind romanesti (n.r: CEC Bank si Banca Transilvania). Cred ca in cateva saptamani vom primi raspunsul lor final”, a declarat Reuven Havar (foto), CEO al AFI Europe Romania, la evenimentul de lansare a mall-ului AFI Palace Cotroceni.

Pentru constructia urmatorui centru comercial, dezvoltatorul va lucra tot cu compania de constructii Danya Cebus, aceeasi cu care a lucrat si in cadrul proiectului AFI Palace Cotroceni. Havar a anuntat inca din luna iunie ca vrea sa inceapa constructia mall-ului din Bucurestii Noi in anul 2010, proiectul urmand sa aiba o suprafata inchiriabila de circa 20.000 mp si 660 de locuri de parcare.

Ieri, AFI Europe a lansat oficial centrul comercial AFI Palace Cotroceni, dupa ce deschiderea sa a avut loc pe 29 octombrie. In prezent, din cele 250 de magazine ale mall-ului au fost deschise 210.

"Este imposibil sa stim cat valoreaza AFI Palace Cotroceni"

Desi in primavara, Reuven Havar sustinea ca, dupa deschidere, mall-ul din Cotroceni va valora circa 500 milioane de euro, in prezent seful AFI Europe Romania nu stie care este valoarea de piata a centrului comercial.

“Pe piata nu mai sunt tranzactii, astfel incat este imposibil sa evaluam proiectul. Peste cateva luni, poate chiar un an, cand tranzactiile din piata imobiliara se vor relua, vom putea estima din nou care este valoarea mall-ului”, a explicat Havar.

AFI Palace Cotroceni are o suprafata inchiriabila de 76.000 mp si a necesitat o investitie totala de 300 milioane de euro, dintre care 234 milioane de euro reprezinta finantarea bancara asigurata de Hypo Real Estate Bank.

Proiectul include 250 de magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real deschis non-stop, 20 de sali de cinema, primul IMAX din Romania, o pista de carting, doua cazinouri, un patinoar de aproximativ 1.000 mp, o pista de role, bowling si snooker, un spatiu dedicat expozitiilor permanente si un loc unde se poate fuma narghilea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri