“Au fost necesare trei luni pentru construirea si amenajarea suprafetei de 1.800 mp, cu produse de moda pentru barbati, femei, copii si bebelusi. Investitia in amenajarea magazinului a fost de circa 400 de euro pe metru patrat”, se arata in comunicatul retailerului.

Primul magazin Kiabi din Romania a fost deschis la inceputul lunii octombrie in cadrul centrului comercial Grand Arena, din cartierul Berceni, dupa o investitie de 600.000 euro. Al treilea magazin va fi deshis in cartierul Titan, anul viitor, cand retailerul francez are in plan, in total, deschiderea a patru magazine.

Dezvoltatorul Land Development Proiect SRL, parte a grupului Atrium European Real Estate Limited, a inceput in luna august extinderea centrului comercial Militari Shopping, investitia fiind estimata la 6,5 milioane de euro.

Extinderea consta in construirea unei unei parcari subterane si a unei noi constructii "stand alone" (n.r: constructie de sine statatoare, in cazul de fata separata de Auchan) cu o suprafata inchiriabila de 1.800 mp. Dupa extindere, suprafata inchiriabila a Militari Shopping a crescut la 53.100 mp.

Printre chirasii din Militari Shopping se mai numar Decathlon, C&A, New Yorker , Humanic, Hervis, Deichmann, Takko, Kenvelo, Orsay si Sephora. Parcul de retail a fost deschis in luna aprilie, iar la acea vreme reprezentantii dezvoltatorului estimau venituri de 8,6 milioane de euro din chirii pentru anul in curs.

Militari Shopping Center a fost dezvoltat Land Development Proiect, parte a grupului Atrium European Real Estate Limited, iar inchirierea spatiilor a fost asigurata de Krammer & Wagner Project Development.

La nivel global, Kiabi numara 278 de magazine (proprii si in franciza), iar pentru anul 2009, retailerul francez a atins in aaceasta luna pragul de un miliard de euro cifra de afaceri.