Chiriile locuintelor de lux din Bucuresti au scazut cu aproximativ 24% fata de media inregistrata in anul 2008 si cu 10-15% fata de primul trimestru din 2009, arata o analiza a agentiei imobiliare Luxury International.

Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in zonele Dorobanti, Parcul Herastrau si Kiseleff.

"Criza economica a taiat cu 1.000-1.500 euro chiria unei locuinte de lux din Dorobanti. Aceeasi situatie se inregistreaza si in zona Parcului Herastrau, unde chiriasii platesc cu 34% mai putin la chirie fata de anul 2008”, sustin reprezentantii Luxury International.

Proprietarii imobilelor de lux din Floreasca, Primaverii si zona Baneasa-Pipera au redus cel mai putin chiriile. Astfel, in zona Baneasa-Pipera, un chirias de lux plateste pentru o locuinta cu patru camere intre 1.700 de euro si 2.500 euro pe luna.

Cea mai scumpa zona din Capitala ramane zona Aviatorilor-Kiseleff, unde chiria lunara a unei locuinte cu patru camere porneste de la 3.000 euro si poate ajunge la 4.500 euro.

“Piata chiriilor de lux este sustinuta de cererea care provine din mediul companiilor multinationale, a expatilor si a personalului diplomatic. Acesti chiriasi castiga in general intre 2.000 si 4.000 euro pe luna”, se mai arata in comunicatul mentionat.

Luxury International este o agentie imobiliara fondata in anul 2008 si condusa de Stefan Nita, specializata in proprietatile de lux din piata rezidentiala, a spatiilor de birouri, industriale, piata terenurilor si cea hoteliera.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Promisiuni incalcate: Unde este demisia sefului CNAIR?