Preturile locuintelor vor continua sa scada, iar alegerile prezidentiale vor influenta piata imobiliara, astfel incat un nivel minim ar putea fi atins in lunile februarie-martie 2010, sustin reprezentantii portalului imobiliar Case Fara Intermediari, relansat ieri.
Portalul imobiliar, un business al sotilor Gabriela si Valentin Enescu impreuna cu Xenia Dragoescu, a fost relansat ieri, in urma unei investitii de 35.000 euro. Casefaraintermediari.ro a fost lansat in anul 2007 si a absorbit la acea vreme o investitie de 25.000 euro.

„Cred ca dupa alegerile prezidentiale am putea asista la schimbari importante in piata imobiliara, astfel incat, luand in calcul si acest eveniment, consider ca preturile locuintelor vor continua sa scada pana in perioada februarie-martie a anului viitor”, a declarat Gabriela Enescu, general manager al portalului.

Casefaraintermediari.ro se pozitioneaza ca un portal imobiliar cu anunturi publicate exclusiv de catre proprietari, avand in prezent circa 1.100 de anunturi postate. Pentru a posta un anunt, un proprietar are doua posibilitati: achizitionarea unui pachet denumit CFI (Case Fara Intermediari) Instant, care costa 70 de lei si include 10 fotografii ale proprietatii si o perioada de valabilitate a anuntului de 30 de zile, sau un pachet denumit CFI Deal, care cuprinde 10 fotografii, un tur virtual, postarea unui banner publicitar pe proprietate si o perioada nelimitata de afisare.

Portalul are si o sectiune cu acces gratuit, unde pot fi postate anunturile de cautare a unei proprietati sau de schimburi, in limita a 300 de caractere. Si proprietarii isi pot posta gratuit anunturile, cu conditia de a atasa o sigura poza, perioada de valabilitate a anuntului scazand la 15 zile.

Casefaraintermediari.ro are, in prezent, 12 angajati la nivelul Bucurestiului, portalul acoperind in plus, prin intermediul a doua francize si a unui colaborator, zonele Brasov, Covasna, Sibiu, Valea Prahovei, zona Moldovei si Timisoara.

„Vom lansa curand si un sistem de francize, care vor putea fi cumparate la nivel de zona sau doar de judet”, a anuntat managerul portalului, fara a preciza care este taxa pentru franciza.

Proprietarii portalului spun ca veniturile de anul trecut au ajuns la circa 154.000 euro (fiind incluse si veniturile aduse din serviciile de consultanta de afaceri), iar in acest an este asteptata o scadere de 30% a cifrei de afaceri.

„In acest an, pana in prezent, cred ca veniturile portalului sunt de circa 50.000 euro si ma astept ca intreaga cifra de afaceri sa scada cu 30%, pentru ca si piata imobiliara a scazut. Din punct de vedere al profitului, cred ca in 2009 vom trece pe minus”, a incheiat Gabriela Enescu.

Principalii competitori ai portalului Casefaraintermediari.ro sunt MagazinulDeCase.ro si AnunturiParticulari.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri