Pentru anul viitor, pe piata spatiilor comerciale din Romania a fost anuntata finalizarea unei suprafate de circa 650.000 mp construiti, insa doar jumatate din proiecte au sanse de finalizare, potrivit companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.
„Pentru sfarsitul lui 2009, 2010 si chiar inceputul anului 2011, a fost anuntata livrarea unei suprafate construite de circa 650.000 mp. Din aceasta suprafata, doar 300.000, cel mult 350.000 mp, au sanse reale de finalizare. Mai mult, proiectele mari sau medii anuntate in Bucuresti vor fi deschise abia dupa 2011-2012”, a declarat Razvan Gheorghe (foto), managing director al Cushman & Wakefield, in cadrul evenimentului „Zilele Biz”.

Gheorge este de parere ca apetitul consumatorilor va reveni incepand cu al doilea semestru al anului viitor, in acelasi timp cu expansiunea retailerilor. Retailerii cu cele mai slabe sanse de revenire sunt cei locali, in randul carora au aparut de la jumatatea anului semnele de intrare in insolventa si controalele bancare.

In ceea ce priveste chiriile din piata de retail, acestea au scazut cu 20-50% pentru spatiile stradale, cele mai mari scaderii fiind inregistrate pentru Bulevardul Magheru si Calea Victorie (-50%, pana la 75, respectiv 70 euro/mp/luna), urmate de spatiile stradale din Cluj Napoca(-40%, pana 45 euro/mp/luna) si Brasov (-36,4%, pana la 35 euro/mp/luna).

Pentru acest an, in trimestrul al patrulea, este asteptata finalizarea unei suprafete de circa 134.00 mp de spatii comerciale.

Citeste si Centrele comerciale au ajuns sa ofere chiriasilor un an gratis.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri