Conducerea fondului german de investitii Rutley European Property Limited, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, a renuntat la colaborarea cu compania de consultanta Knight Frank si a decis sa internalizeze administrarea proprietatilor detinute de Rutley.
La sfarsitul lunii noiembrie, fondul german de investitii a anuntat ca reziliaza contractul cu administratorul Rutley Capital Partners LLP, divizia de management pe real estate a grupului Knight Frank, desi potrivit unui anunt din luna martie, contractul dintre cele doua companii urma sa inceteze la data de 15 martie 2011.

Compania Black Sea Global Properties Limited (BSGP), cea prin care Dinu Patriciu (foto) a cumparat in vara acestui an o participatie majoritara in cadrul fondului Rutley (73,5%), a precizat intr-un raport mai vechi ca una din intentiile sale este sa administreze singura proprietatile fondului german.

Colaborarea dintre Knight Frank si Rutley a incetat din data de 30 noiembrie, odata cu anuntul facut public de fondul german, Rutley urmand sa achite ulterior circa 600.000 euro, reprezentand plata pentru serviciile furnizate de Knight Frank. Pe langa aceasta suma, compania controlata de Patriciu va mai plati circa 116.000 euro pentru a prelua drepturile intelectuale asupra mai multor materiale realizate de consultantul Knight Frank.

Mai multi angajati ai Knight Frank, care s-au ocupat de aministrarea proprietatilor detinute de Rutley, vor fi transferati catre noua companie de management, denumita Rutley European Property Management Limited, unde vor lucra conform acelorasi termeni din vechiul contract.

BSGP, compania controlata de Dinu Patriciu, a facut in luna iunie o oferta cash pentru fondul Rutley European Property, la pretul de sase penny pe actiune. Dupa preluarea controlului Rutley, BSGP a anuntat ca are ca scop dezvoltarea companiei prin achizitii strategice menite sa puna bazele unei companii imobiliare pan-europene.

Calculata in euro, valoarea portofoliului german s-a erodat cu 12% in 2008, valorand la sfarsitul anului trecut aproximativ 598 milioane de euro. Potrivit raportului de la finele lui 2008, aproximativ 64% din portofoliul de active imobiliare detinut de Rutley era concentrat pe piata din Germania, urmand Suedia (14%), Polonia (12%), Olanda (5%), Belgia (3%) si Franta (2%).

O alta miscare strategica a lui Dinu Patriciu a fost delistarea fondului de investitii Fabian Romania de pe bursa londoneza, incepand cu luna aprilie a acestui an, dupa ce omul de afaceri a preluat in luna februarie peste 90% din actiunile Fabian.

Citeste mai multe depre psihologia de afaceri a lui Dinu Patriciu: Cumpar, dezvolt si apoi vand.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri