Dezvoltatorul Portland Trust, cunoscut in piata locala pentru cladirile Opera Center sau Floreasca 169A, acuza operatorul elen O.R.B.I.T. (Orphee Beinoglou International Transports) ca nu si-a platit chiria in parcul logistic Bucharest West de cinci luni si vrea sa intrerupa contractul, fara a plati penalizarile aferente.
„Chiria medie lunara este de 43.000 euro, iar acest chirias nu a mai platit din luna iulie. In noiembrie, i-am trimis o scrisoare de garantie bancara, propunandu-i sa plateasca chiria pana la sfarsitul anului si inca sase luni de chirie si sa reziliem astfel contractul. In mod normal, contractul ar trebui sa expire in anul 2013”, a declarat, pentru Wall-Street, Florin Furdui, Country Manager al Portland Trust.

Calculata pentru cinci luni, chiria pe care O.R.B.I.T. o datoreaza dezvoltatorului Portland Trust se ridica la 215.000 euro, iar alaturi de penalitatile echivalente a sase luni de chirie, datoriile companiei ajung la 437.000 euro.

O.R.B.I.T. anuntat in luna februarie ca a inchiriat o suprafata de 6.600 mp in parcul logistic Bucharest West, situat la kilometrul 14 al autostrazii Bucuresti – Pitesti, tranzactia fiind intermediata de compania de consultanta imobiliara Colliers International.

Reprezentantii O.R.B.I.T. nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.

Compania a raportat pentru anul 2008 o cifra de afaceri de 1,96 milioane de euro si o pierdere de 240.000 euro, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante.

Operatorul elen O.R.B.I.T. Transporturi Internationale ofera servicii de logistica, distributie, mutari de birouri, servicii de depozitare si managementul relocarii. Compania are sucursale in Grecia, Bulgaria, Romania, Macedonia si Liban.

Portaland Trust, cu sediul in Cehia, este cunoscut pe piata locala pentru dezvoltarea cladirilor de birouri Opera Center I si II, Bucharest Business Park si Floreasca Business Park (Floreasca 169A), finalizata in acest an.

O disputa asemanatoare a avut loc in toamna, intre Euroinvest Intermed, dezvoltatorul si proprietarul centrului comercial Grand Arena, si adminstratorul proiectului, compania Cegis Imobiliare. Cegis a acuzat dezvoltatorul Euroinvest ca are datorii cumulate in valoare de circa un milion de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri