Dupa inaugurarea unui nou magazin in septembrie in Capitala, in urma unei investitii de 38 de milioane de euro, Selgros vrea sa deschida anul viitor cel putin inca o unitate, pentru care nu s-a gasit deocamdata un teren pe care sa fie amplasata.
"Vrem sa mai deschidem cel putin un magazin in 2010, dar intr-o locatie care sa ne ofere un pret bun. Piata de real-estate nu este in scadere, ci inghetata, iar cand se va dezgheta speram sa nu mai fie o piata intre speculanti, ci intre vanzatori si consumatorii finali", a declarat Alexandru Vlad, directorul executiv al lantului de magazine de tip cash&carry Selgros.

In opinia sa, preturile din imobiliare sunt inca foarte mari pentru anumite zone, pe cand in altele, asa cum este cazul Vaii Cascadelor (zona Drumul Taberei), acolo unde retailerul a deschis un nou magazin, preturile sunt "juste". Vlad a explicat ca in momentul de fata, unele terenuri nu asigura cumparatorului un randament al investitiei, motiv pentru care inca nu s-a gasit un teren pentru magazinul ce urmeaza a fi inaugurat anul viitor.

In ceea ce priveste estimarile pentru sfarsitul de an, Vlad nu a oferit detalii, precizand doar ca asteapta incheierea lunii curente, care are o "pondere mare" in total venituri. Astfel, luna decembrie ar insemna in jur de 20% din totalul incasarilor pe 2009 ale Selgros. Calculata la nivelul cifrei de afaceri realizate anul trecut, de aproape 860 de milioane de euro, luna decembrie ar urma sa aduca incasari in valoare de 170 de milioane de euro.

"La sfarsit de 2009 vom constata ca intreaga piata de retail s-a contractat. Nu stiu ce cresteri bugeteaza cele 13 mari lanturi de magazine din tara pentru 2010, dar cred ca sunt un pic prea optimisti. Nu cred ca se va pune problema unor cresteri spectaculoase", a adaugat executivul Selgros.

Selgros Cash&Carry are ca asociati concernele germane Rewe Gruppe Koeln si Otto-Versand Hamburg si a intrat pe piata romaneasca in 2001, prin deschiderea primului magazin la Brasov unde se afla si sediul administrativ. Grupul Rewe a devenit in luna martie singurul actionar al retelei de magazine cash & carry Fegro/Selgros prin preluarea participatiei de 50% detinuta de grupul Otto. In prezent, Selgros detine 18 magazine de tip cash&carry la nivel local.

Citeste si Valea Cascadelor a devenit "valea plangerii" pentru micii comercianti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri