GfK Romania, unul dintre cei mai mari jucatori din piata locala a cercetarii de marketing, a inchirat o suprafata de 2.730 mp in cladirea BOC Tower, parte a proiectului Upground, considerata a fi cea mai mare si cea mai scumpa cladire de birouri vanduta in Romania.
“GfK a inchiriat spatiul de la etajul al saselea al cladirii BOC din ansamblul Upground pentru cel putin 7 ani, cu posibilitate de extindere a acestei perioade. In fostul sediu, spatiul ocupat era de 2.100 mp, in vreme ce acum beneficiem de 2.730 mp, de o impartire mai buna a spatiului, sali de sedinta mai generoase, mai multa lumina, precum si de toate facilitatile unei cladiri de clasa A”, a declarat, pentru Wall-Street, Andi Dumitrescu (foto), director general GfK Romania.

BOC Tower este amplasata in apropierea bulevardului Dimitrie Pompeiu si are o suprafata inchiriabila de 57.000 mp, dezvoltata pe sapte etaje, plus o parcare subterana cu trei niveluri. Odata cu spatiul de birouri, GfK a inchiriat si 45 de locuri de parcare.

“Am demarat procesul de alegere a unui sediu nou anul acesta, in luna februarie si am finalizat procesul cu semnarea contractului de inchiriere la sfârsitul lunii mai. Prima parte a procesului, cautarea si alegerea locatiei, am realizat-o noi in mod direct. Dupa ce am decis ca dorim sa ne mutam in acest sediu, am apelat la un consultant imobiliar care ne-a ajutat sa incheiem cu succes toate etapele urmatoare ale acestui demers: negocieri , ajustari ale contractului etc.”, a adaugat oficialul GfK.

Cel mai mare chirias al proiectului BOC Tower este Banca Romaneasca, cu o suprafata de circa 15.000 mp inchiriati. Chiria medie ceruta in zona Dimitrie Pompeiu este de 14 euro/mp/luna.

„Daca in 2005, atunci cand ne-am mutat in cladirea Aerofina (n.r: fostul sediu), numarul angajatilor era de 40, astazi suntem 150. De altfel, de la an la an, spatiul pe care il ocupam acolo s-a dovedit insuficient si ne-am extins si la alte etaje ale cladirii. In plus, contractul de inchiriere cu Aerofina urma sa expire in august 2010, iar proprietarii intentionau sa renoveze din temelii cladirea, ceea ce ar fi presupus oricum schimbarea locatiei birourilor noastre”, a incheiat Andi Dumitrescu.

Proiectului Upground a fost vandut anul trecut catre RREEF Real Estate, parte a grupului german Deutsche Bank, valoarea totala a tranzactiei de vanzare-cumparare la termen fiind estimata la circa 340 milioane de euro.

Germanii de la Deutsche Bank au platit a doua transa, respectiv plata pentru BOC Tower, in aceasta toamna, valoarea cladirii fiind de peste 120 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri