Tribunalul Bucuresti a aprobat saptamana trecuta cererea firmei Plus Development, dezvoltatorul complexului My Dream Residence din nordul Capitalei, de intrare in insolventa.
"Admite cererea debitorului Plus Development. In temeiul art.32 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei deschide procedura generala impotriva debitorului. Da dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i administratorului judiciar", se arata intr-o hotarare a Tribunalului Muncipiului Bucuresti (TMB) din 7 decembrie, citata de Mediafax.

Administrator judiciar a fost desemnata Management Reorganizare Lichidare SPRL, iar termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului a fost stabilit pentru 6 februarie 2010.

Dosarul privind intrarea in procedura de insolventa a fost inregistrat la TMB pe 27 noiembrie.

"Analizand situatia de fapt si avand in vedere protejarea proiectului, dezvoltatorul a decis deschiderea procedurii de reorganizare sperand ca problemele aparute datorita mediul economic actual sa fie rezolvate in cel mai scurt timp", au declarat, saptamana trecuta, agentiei Mediafax reprezentantii Plus Development.

My Dream Residence, singura investitie a firmei in Romania, este construit in zona cartierului Pipera, pe un teren de 10.000 de metri patrati si cuprinde trei imobile totalizand 180 de apartamente. Lucrarile de constructie au fost finalizate la inceputul acestui an, cu o intarziere de circa sase luni.

Reprezentantii dezvoltatorului nu au dorit sa ofere detalii despre numarul locuintelor achizitionate in cadrul complexului. Unul dintre cumparatori este insa fondul de investitii norvegian Be Igloo, care detine 25 de locuinte in complex. Firma Plus Development este controlata de familia Berberoglu din Turcia.

Constructorul ansamblului rezidential a fost firma B&A Constructii, cu capital turcesc, aflata in prezent in procedura de insolventa.
Reprezentantii administratorului judiciar, firma Global Insolvency, au ca Plus Development datoreaza peste trei milioane de euro firmei de constructii.

In replica, administratorul judiciar al B&A Constructii sustine ca nu stie despre o datorie a constructorului catre Plus Development.
Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, Plus Development avea anul trecut datorii de peste 80 milioane de lei (circa 20 milioane de euro).

In ultima perioada mai multi dezvoltatori si firme de constructii au solicitat intrarea in procedura de insolventa din cauza problemelor de lichiditate si pentru a se proteja impotriva creditorilor.

Una dintre cele mai mari insolvente este cea a firmei EFG Crevedia Development, administrata de investitori britanici, care intentiona sa construiasca circa 6.000 de locuinte in zona localitatii Buftea din apropierea Capitalei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri