Compania olandeza Axion Leisure Development vrea sa convinga mai multe banci din piata locala sa formeze un sindicat pentru a finanta proiectul Leisure Dome Bucharest, cel mai mare centru indoor de distractii din lume, care urmeaza a fi construit in zona Snagov, investitia totala fiind estimata la circa 500 milioane de euro.
In prezent, suntem in discutii cu cinci-sase banci internationale prezente si in Romania pentru a forma un sindicat si cred ca, cel tarziu in luna martie, vom avea un rezultat. Mai purtam negocieri cu un operator de outlet, pentru a-l aduce in proiect, avand disponibila o suprafata de aproximativ 10.000 mp”, a declarat, pentru Wall-Street, George Barbulescu (foto), general manager al Axion Leisure Development.

Barbulescu spune ca atitudinea bancilor s-a schimbat considerabil in ultimele sase luni: o parte din ele nu mai au resurse pentru finantari, iar cele care au sunt foarte reticente. Tot de reticienta dau dovada si investitorii, fiecare asteptand sa faca altcineva primul pas.

„Cand vine vorba de finantari sau investitii, cuvantul-cheie este asteptarea. Jucatorii din piata care inca mai dispun de lichiditati asteapta sa miste altii, iar publicul astepta reactiile guvernului, care nu mai are bani de pompat”, explica oficialul Axion Leisure Development.

Centrul de distractii, lansat oficial in luna iulie, va avea o suprafata totala construita de 400.000 mp si va gazdui activitati precum golf interior, schi interior, snowboarding, patinaj, sporturi nautice subtropicale, o zona de jocuri, cinematografe, o zona de retail, un hotel, un cazino, un centru de congrese, o zona wellness si o zona de food-court (n.r: restaurante si cafenele).

Proiectul va creea circa 4.300 de locuri de munca directe si circa 10.500 de locuri de munca indirecte, urmand a fi finalizat la sfarsitul anului 2012.

Leisure Dome Bucharest, gandit in colaborare cu biroul olandez de arhitectura Benthem Crouwel, isi va asigura consumul de energie din resurse proprii, dezvoltatorul mizand pe colaborarea romano-olandeza.

„Conceptul de energie regenerabila incepe sa capete importanta si in Romania, de aceea cooperarea dintre specialistii olandezi si cei romani este vitala. Pentru partea de energie regenerabila a proiectului Leisure Dome Bucharest colaboram si cu Siemens Special Projects”, a adaugat Barbulescu.

Siemens Special Projects a construit technica pentru jocurile Olimpice din Beijing, in anul 2008 si pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, programat pentru 2010.

George Barbulescu conduce compania Axion Project Bureau, din orasul Zoetermeer, specializata in dezvoltari urbanistice mari si lucrari de infrastructura de interes national. Anterior, el a fost consultant al primariilor din Amsterdam, Utrecht si Haga pentru proiecte precum The Hague New Central sau Amsterdam Central Station si multi ani director de proiecte Masterplan in cazul aeroportului Schiphol din Amsterdam.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri