Cladirea de birouri Sun Offices, amplasata in zona Piata Sudului, din cartierul Berceni, va fi dezvoltata pe trei etaje, avand o suprafata inchiriabila de 9.800 mp. De inchiriere, se va ocupa Sebastian Dragomir, managing agent in cadrul CBRE| Eurisko.

In luna august, dezvoltatorul Euro Mediterranee Consulting (EMCT) si Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, au amanat pentru 2010 deschiderea centrului comercial Sun Plaza, planificata initial pentru toamna acestui an.

„Deschiderile Grand Arena si Armonia Braila au fost un fiasco atat pentru dezvoltatori, cat si pentru investitori. Noi nu am vrut sa procedam la fel, preferam sa deschidem mai tarziu, dar sa fim pregatiti”, spunea recent Michael Richard, director general al EMCT.

Sun Plaza are o suprafata inchiriabila de 80.000 mp si reprezinta o investitie de 200 milioane de euro, in cadrul proiectului fiind integrate si cei 9.800 mp de spatii de birouri. Reprezentantii Sun Plaza au anuntat de curand ca au semnat noi contracte de inchiriere cu grupul Inditex (Zara ,Bershka, Pull and Bear si Stradivarius) si cu retailerul german New Yorker.

Sparkassen Immobilien AG este listata la Bursa din Viena de 23 de ani si este cea mai veche companie de investitii imobiliare din Austria. La 30 septembrie 2009, valoarea totala a portofoliului sau era de 1.839 miliarde de euro, iar suprafata inchiriabila de 1,51 milioane de mp.