Preturile terenurilor din aceasta zona variaza intre 8 si 25 euro/mp in functie de utilitati si acces, in timp ce preturile de vanzare a proprietatilor industriale si logistice variaza intre 120 si 300 euro/mp, iar preturile de inchiriere intre 4 si 10 euro/mp, potrivit celor de la Re/Max Bastion.

Agentii imobiliari sustin ca zona de vest a Bucurestiului a cunoscut o scadere a investitiilor in prima parte a anului 2009, dar trimestrul al treilea a inceput sa aduca noi investitori interesati de terenuri destinate spatiilor logistice, precum centrul logistic Cora.

“Aici s-au construit intre 2006 si 2009 mai multe proiecte, precum centrul logistic Cora sau Renault, destinate industriei si, mai ales, logisticii. Valoarea terenului in zona crescuse in 2008 de la 7 euro/mp la 30 euro/mp”, se arata in comunicatul agentiei.

In prima jumatate a acestui an, rata de neocupare a spatiilor industriale s-a dublat, dapasind 10% la sfarsitul lunii iunie, dupa ce in primul semestru al anului, in Bucuresti, au fost livrate 40.000 mp de spatii industriale, potrivit unui raport semestrial al companiei Colliers.

Cele mai importante tranzactii de spatii logistice in primele trei trimestre ale anului au fost: Orphee Beinoglou International Transports (ORBIT), care a inchiriat 6.600 mp in Bucharest West, Fresenius, cu 3.200 mp in NordEst Logistic Park, Geodis Calberson, cu 8.400 mp in ProLogis Park Bucharest A1, si Lagermax , care a anuntat inchirierea a 2.230 mp in Equest Logistic Centre.

Re/Max Bastion este face parte din grupul Re/Max, companie infiintata in anul 1973 si care detine 6.950 de birouri in 35 de tari.