Programul Prima Casa ar putea fi modificat pentru a sustine nu numai sectorul imobiliar, ci si pe cel al constructiilor, insa autoritatile romane ar trebui sa discute o astfel de modificare si cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, a spus ministrul desemnat al finantelor, Sebastrian Vladescu.
"Programul Prima Casa ar putea fi modificat, in conditiile in care are o sustinere strict pentru piata imobiliara, si ar putea sustine si sectorul constructiilor. Astfel de programe exista in Europa si cred ca-l putem modifica (pe cel din Romania, n.r.). Avem un plafon neutilizat si-l putem folosi pentru a incuraja mai ales constructia de locuinte", a spus Vladescu, citat de NewsIn.

El a adaugat ca derularea unui astfel de program trebuie realizata in dialog cu autoritatile locale si considera ca exista posibilitati de finantare pentru extinderea programului la acest nivel.

"Masurile pot fi aplicate, insa, doar daca avem discutii si cu partenerii externi ai Romaniei (FMI, CE - n.r.)", a adaugat Vladescu, care, la iesirea de la audieri, a refuzat sa faca alte comentarii asupra modificarilor referitoare la acest program.

Sondaj: Prima Casa a adus mai putine cereri de credite decat sperau bancherii



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri