Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a vandut catre grupul italian Enel statia electrica din parcul logistic Bucharest West, a declarat, pentru Wall-Street, Florin Furdui, Country Manager al dezvoltatorului, fara a face publica valoarea tranzactiei.
Vanzatorii au fost asistati in tranzactie de casa de avocatura PeliFilip, creata in 2008 in urma plecarii unui grup de avocati de la NNDKP.

“Negocierile concrete au inceput in luna ianuarie. Zona aceasta are un potential foarte bun de business, cu o cerere mare in asteptare”, a declarat Florin Furdui (foto).

Situat la kilometrul 14 pe autostrada Bucuresti-Pitesti, cu o suprafata de 90 hectare, proiectul Bucharest West are un potential imens si datorita faptului ca in vecinatatea acestuia a fost construita cea mai mare fabrica din Europa a PepsiAmericas, cel de-al doilea producator de bauturi non-alcoolice din Romania.

Portland Trust, cu sediul in Cehia, este cunoscut pe piata locala pentru dezvoltarea cladirilor de birouri Opera Center I si II, Bucharest Business Park si Floreasca Business Park (Floreasca 169A), finalizata in acest an.

Italienii de la Enel au anuntat recent ca vor investi 300 milioane de euro, in Romania, in 2009 si 2010, in infrastructura de distributie a energiei electrice.

Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice din Romania, dupa preluarea pachetului majoritar la cele trei companii de distributie si furnizare de energie din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.

In prezent, operatiunile Enel in Romania sunt dezvoltate prin Enel Energie Muntenia si Enel Energie – pentru furnizarea de electricitate, si Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea care gestioneaza reteaua de energie pentru cele trei regiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri