Emaar Properties, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Orientul Mijlociu, inaugureaza astazi complexul Burj Dubai, o constructie cu o inaltime de 800 de metri, dezvoltata pe 160 de etaje. Primii 12.000 de oameni vor incepe sa lucreze sau sa locuiasca in Burj Dubai in luna februarie, potrivit publicatiei arabe Zawya.
Cladirea Burj Dubai poate fi vazuta de la o distanta de 95 km si cuprinde un hotel Armani cu 160 de camere, 900 de apartamente cu destinatie rezidentiala, 3.000 de locuri de parcare subterana, spatii de birouri dezvoltate pe 37 de etaje si spatii comerciale. Activitatile sportive, precum sky, inot sau fitness, se desfasoara la etajele 43, 76 si 123.

La etajul 124 a fost amenajat un punct de observatie pentru turisti, denumit At the Top, acesta fiind cel mai inalt punct de observatie cu destinatie publica. Tot maine va fi inagurata si statia de metrou din apropierea cladirii Burj Dubai.

Desi Burj Dubai isi va primi locatarii abia luna viitoare, inaugurarea cladirii are loc astazi, ca urmare a sarbatorii celei de-a patra aderari a seicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum la conducerea Dubai-ului. Seicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum este, in acelasi timp, vicepresedinte si prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite.

Emaar Properties, cunoscut pentru dezvoltarea Dubai Mall, cel mai mare centru comercial din Orientul Mijlociu, detine o participatie de 30% in cadrul Dubai Bank. Constructia Burj Dubai a fost inceputa in luna ianuarie 2004.

Sursa foto: BurjDubai.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Cushman: Dinamica pieței logistice reflectă că economia funcționează
Setari Cookie-uri