Cea mai inalta cladire din lume, Burj Dubai, a fost rebotezata Burj Khalifa la inaugurare de catre suveranul emiratului, Mohammad ben Rashed Al-Maktum, oficialitatile prezente dezvaluind si inaltimea turnului, care are 828 de metri, potrivit AFP.
Noul nume al cladirii a fost dat in onoarea sefului de stat al federatiei Emiratelor Arabe Unite - din care face parte Dubaiul -, seicul Khalifa ben Zayed Al-Nahyan.

Seicul Khalifa este si suveranul emiratului Abu Dhabi, ce a venit in ajutor Dubaiului in perioada crizei cu care s-a confruntat la finalul anului trecut, imprumutandu-i 10 miliarde dolari pentru a salva grupul imobiliar Nakheel, parte a holdingului public Dubai World, scrie AFP, citat de NewsIn.

"Emiratele realizeaza astazi cea mai inalta cladire construita vreodata de om (...) si aceasta mare realizare merita sa poarte numele unui mare om. Inaugurez astazi Burj Khalifa", a afirmat seicul Mohammad.

Inaltimea exacta a acestui "oras vertical", pastrata secreta pana in prezent, a fost dezvaluita cu ocazia inaugurarii: 828 de metri.

Dubaiul a inaugurat astazi cu mare fast cea mai inalta cladire din lume, care urmeaza sa devina o adevarata emblema pentru emiratul arab.

Uriasa cladire de beton si sticla, ce a inghitit 330.000 m3 de beton si 31.400 de tone de bare de fier, se inalta intre desert si mare ca o icoana arhitecturala, vizibila de la 95 km in toate directiile.

Burj Khalifa are peste o mie de apartamente si 49 de etaje de birouri, iar un luxos hotel Armani se va deschide in martie 2010, ce va include un spa si restaurante. De asemenea, cladirea are patru piscine, un restaurant situat la cea mai mare inaltime din lume, la etajul 122, si o parcare de 3.000 de locuri. In final, circa 12.000 de persoane vor locui sau lucra in aceasta cladire, in care primii locatari se vor putea muta in luna februarie.

Cladirea este construita intr-o forma ce imita crinul desertului, planta raspandita in regiunea Golfului Persic, potrivit dezvoltatorilor proiectului. Arhitectul este americanul Adrian Smith, de la biroul Skidmore, Owings and Merrill din Chicago, iar societatile de constructii ce au construit cladirea sunt Samsung Engineering & Construction (Coreea de Sud), BESIX (Belgia) si firma locala Arabtec.

Burj Khalifa este elementul central al unui proiect de 20 miliarde dolari, noul cartier "Downtown Burj Dubai", ce include 30.000 de apartamente si Dubai Mall, unul din cele mai mari centre comerciale din lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri