"Bulgaria are deja 12 terenuri de golf. Am luat aceasta decizie, pentru ca am vazut ca cei care vor sa practice acest sport merg in Ungaria sau Bulgaria. Proiectul terenului de golf este o initiativa recenta, nu stim inca daca va fi inclusa in proiectul de buget pe 2010, vom analiza acest lucru. Primaria din Snagov ne va pune la dispozitie acest teren", a precizat Elena Udrea, citata de NewsIn.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) are planificate pentru anul 2010 cheltuieli de la buget in suma de 2.078.966.000 lei. Acest buget este cu 31% mai mic dupa ultima rectificare, adica fata de bugetul initial al celor doua ministere, al Turismului si al Dezvoltarii Regionale, a spus ministrul de resort Elena Udrea, in cadrul audierilor comisiilor reunite de administratie publica din Parlament.

"Ne descurcam cu ce avem. Incercam sa gasim surse si in vanzarea de apartamente ANL. Daca am vinde 9.000 de locuinte ANL la un pret estimativ de 40.000 euro, am putea strange 360 milioane euro. Acest lucru ne-ar asigura finantare pentru constructia altor apartamente pentru tineri", a precizat Udrea. Ministrul a adaugat totodata ca, pentru facilitatea cumpararii acestora, ministerul vrea sa introduca vanzarea apartamentelor ANL in Programul "Prima Casa".

Din bugetul de peste 2 miliarde lei alocat ministerului in acest an, pentru cresterea performantei energetice vor fi alocate 150 milioane lei, mai precis in reabilitarea termica a 7.200 de apartamente (aproximativ 80 de blocuri) si demararea lucrarilor de reabilitare termica pentru alte 7.200 apartamente.
Alte 186 milioane lei vor fi alocate pentru finalizarea constructiilor a 700-800 apartamente. Totodata, sapte milioane lei sunt destinate demararii constructiei, in 2010, a 300 de case pentru rromi, case ce vor fi finalizate in anii urmatori.

Altfel, ministerul condus de Elena Udrea va distribui 194 milioane lei pentru finalizarea, in acest an, constructiei a 51 de sali de sport si sa inceapa lucrarile pentru altele noi. Potrivit Elenei Udrea, ministerul are o propunere pentru construirea unui complex sportiv in statiunea Costinesti si, daca va avea resurse financiare, va demara acest proiect in acest an.

Pentru proiectul privind realizarea a 26 de bazine de inot, vor fi alocate de la buget fonduri de 50 milioane lei. Alte 50 milioane lei sunt destinate construirii a 11 camine culturale noi si reabilitarea altor 22 camine.

De asemenea, pentru pietruirea, reabilitarea si asfaltarea drumurilor de interes local, ministerul are alocata suma de 321 milioane lei. "Primordial, putem incepe prin a finaliza modernizarea drumurilor catre destinatii turistice", a mai spus Udrea.

Pentru programul privind alimentarea cu apa a satelor, vor fi alocate 100 milioane lei, mai precis pentru reabilitarea a 45 sisteme de alimentare cu apa si demararea lucrarilor pentru 60 de sisteme noi de alimentare cu apa.

Legat de Turism, ministerul are si in acest an prevazute programe de marketing si promovare, pentru care va aloca 21 milioane lei. Alte 179 milioane lei vor fi alocate pentru programe de dezvoltare turistica.

"Plaja de la Sulina va fi finalizata in ianuarie. De asemenea, am aprobat construirea a doua statiuni noi de schi: La Nucet, in judetul Bihor, si alta la Petrosani, din Parang", a adaugat Elena Udrea.

Afla ce planuri ale Guvernul Boc pentru programul Prima Casa.