„Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania considera ca programul Prima Casa trebuie continuat in forma actuala, guvernul trebuind sa realizeze in acelasi timp o campanie de informare prin care publicul sa inteleaga ca acum este momentul mutarii intr-o locuinta mai buna, achitand o diferenta de pret foarte mica datorata preturilor actuale”, se arata in comunicatul APAIR.

Reprezentantii asociatiei sustin ca, in general, cumparatorul prin Prima Casa este o familie tanara, cu venituri mici sau medii, care vrea sa se mute de la parinti sau din chirie in propria locuinta, cat mai repede si fara a plati o suma mare de bani.

In acelasi timp, singurele locuinte noi sau in proiect pe care respectivele familii si le-ar permite sunt mult mai departe de locul de munca, antrenand cheltuieli suplimentare si timp pierdut. Din acest motiv, agentii imobiliari sunt de parere ca interzicerea achizitiei de locuinte vechi va duce imediat la blocarea intregului sir de tranzactii stimulat prin programul guvernamental, deoarece preturile locuintelor noi sau in proiect situate in zona urbana depasesc bugetul cumparatorilor prin Prima Casa.

APAIR este asociatie non-profit, in care se pot inscrie agentii imobiliari, persoane fizice, cotizatia anuala fiind de 60 euro plus TVA, la care se adauga costul asigurarii profesionale obligatorii.