Obligarea clientilor sa cumpere prin programul guvrnamental Prima Casa doar locuinte noi sau construite de la zero nu va duce decat la blocarea pietei, intrucat locuintele noi, amplasate in zone accesibile, depasesc posibilitatile de eligibilitate financiara ale familiilor tinere, care sunt principalii clienti ai programului, sustin reprezentantii Asociatiei Profesionale a Agentilor Imobiliari din Romania (APAIR).
„Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania considera ca programul Prima Casa trebuie continuat in forma actuala, guvernul trebuind sa realizeze in acelasi timp o campanie de informare prin care publicul sa inteleaga ca acum este momentul mutarii intr-o locuinta mai buna, achitand o diferenta de pret foarte mica datorata preturilor actuale”, se arata in comunicatul APAIR.

Reprezentantii asociatiei sustin ca, in general, cumparatorul prin Prima Casa este o familie tanara, cu venituri mici sau medii, care vrea sa se mute de la parinti sau din chirie in propria locuinta, cat mai repede si fara a plati o suma mare de bani.

In acelasi timp, singurele locuinte noi sau in proiect pe care respectivele familii si le-ar permite sunt mult mai departe de locul de munca, antrenand cheltuieli suplimentare si timp pierdut. Din acest motiv, agentii imobiliari sunt de parere ca interzicerea achizitiei de locuinte vechi va duce imediat la blocarea intregului sir de tranzactii stimulat prin programul guvernamental, deoarece preturile locuintelor noi sau in proiect situate in zona urbana depasesc bugetul cumparatorilor prin Prima Casa.

APAIR este asociatie non-profit, in care se pot inscrie agentii imobiliari, persoane fizice, cotizatia anuala fiind de 60 euro plus TVA, la care se adauga costul asigurarii profesionale obligatorii.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri