Ioana Momiceanu, unul din cei mai experimentati consultanti din piata imobiliara, a parasit compania BNP Paribas Real Estate la sfarsitul anului trecut, ea fiind inlocuita la conducerea companiei de Edit Vesser, cea care coordonat lansarea biroului Colliers Romania, in anul 1995.
Anterior venirii sale in Romania, odata cu lansarea Colliers, Edit Vesser (foto) a lucrat pe pietele imobiliare din Statele Unite si Ungaria. In cadrul Colliers a lucrat timp timp de cinci ani, participand la dezvoltarea departamentelor de birouri si rezidential.

Horatiu Florescu, presedinte & CEO al companiei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, a lucrat mai multi ani in cadrul Colliers alaturi de Edit Vesser, pe care o descrie ca fiind un profesionist, cu o buna cunoastere a pietei imobiliare.

“Ma bucur pentru numirea lui Edit in fruntea companiei, dar in acelasi timp sunt surprins de plecarea Ioanei. Am lucrat cu amandoua si chiar daca nu am fost mereu de aceeasi parte a mesei, sunt persoane care isi cunosc si isi fac foarte bine meseria”, a declarat Florescu.

Dupa Colliers, Edit Vesser a plecat la CB Richard Ellis (CBRE), companie care a preluat in anul 2008 jucatorul local Eurisko. Vesser a ramas in cadrul CBRE pana in 2007, cand consultantul american a decis sa renunte la contractul de franciza din Romania. Astfel, fosta CBRE a devenit Cornerstone International, Vesser avand rolul de partener.

La inceputul anului 2008, Atisreal, fosta denumire a BNP Paribas Real Estate, a preluat Cornerstone International, Vesser si Ioana Momiceanu pastrandu-si in continuare functiile, respectiv managing director pentru dezvoltarea comerciala si managing director si presedinte al Consiliului de Administratie. Din vara anului trecut, Atisreal isi desfasura activitatea sub identitatea unica, BNP Paribas Real Estate.

Printre cele mai importante tranzactii la care Edit Vesser a participat se numara mutarea companiilor ING Group Nederlanden Life Insurance, PriceWaterhouseCoopers, British American Tobacco, Campofrio, Coty sau Mercury Research, contribuind si la inchirierea cladirii Opera Center, dezvoltata de Portland Trust.

Birourile vor ramane unul din pariurile BNP Paribas Real Estate si in acest an, tinta lui Vesser fiind consolidarea pozitiei intre primii cinci jucatori din piata de consultanta imobiliara. “In 2010, compania isi va concentra eforturile pe linii de business precum inchirierea si vanzarea de spatii de birouri, evaluari si inchirieri rezidentiale de top”, a declarat noul general manager al BNP Paribas Real Estate.

Afacerile BNP Paribas Real Estate au scazut cu aproape 25% in anul 2008, pana la 2,3 milioane de euro, in timp ce profitul companiei s-a prabusit cu peste 90% fata de anul precedent, pana la circa 65.000 euro.

Citeste care au fost cele mai importante mutari din piata imobiliara in 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri